Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Šport

Dunajská Streda remizovala so Žilinou 1:1

Na snímke sprava v súboji o loptu Samuel Ďatko (Žilina) a Yhoan Many Andzouana (Dunajská Streda) v zápase záverečného 22. kola základnej časti Niké ligy vo futbale FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina v sobotu 2. marca 2024 v Dunajskej Strede. Foto: TASR - Daniel Stehlík

DAC aj Žilina budú ďalej účinkovať v skupine o titul.

Dunajská Streda 2. marca (TASR) - Dunajská Streda a Žilina sa rozišli remízou 1:1 v poslednom kole základnej časti Niké ligy. V sobotňajšom zápase mali navrch mladí Žilinčania, ktorí viedli gólom Sauera zo 6. minúty, v druhom polčase vyrovnal Ramadan. DAC aj Žilina budú ďalej účinkovať v skupine o titul.


Niké liga – 22. kolo:

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 1:1 (0:1)

Góly: 57. Ramadan - 6. Sauer. Rozhodovali: Ruc - Štrbo, Košecký, ŽK: Trusa - Sauer, 4988 divákov.

DAC: Popovič - Gruszkowski, Kacharaba, Csinger, Andzouana (73. Mendez) - Charatin (46. Vitális), Dimun, Ramadan (86. Herc) - Yapi (63. Goure), Trusa, Gavrič (46. Jürgens)

Žilina: Belaník - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Essomba (79. Hranica), Gidi, Sauer, Ďatko (61. Javorček) - Bile, Jambor, Iľko (73. Adang)


hlasy po zápas:

Jaroslav Hynek, Žilina: "Dnes sme na skvelom ihrisku podali dobrý výkon, asi najlepší po zmenách v kádri. Musím hráčov pochváliť. Výkon, ktorý sme chceli vidieť, sa v zápase dostavil. V prvom polčase sme mohli rozhodnúť, ale nestalo sa to. Mali sme viac šancí a dali sme jeden gól. V druhom polčase súper vyrovnal a potom sme dávali pozor nato, aby sme zápas zvládli. Dnes efektivita nebola taká, ako sme si to priali. A zápas sa skončil nerozhodným výsledkom. Hráčov musím pochváliť zato, aký výkon podali."

Xisco Munoz, tréner DAC: "Po dnešnom zápase som spokojný. Keď som prišiel a podpísal som zmluvu, mali sme pred sebou osem duelov a ťažký žreb. Možnosť spraviť chybu bola minimálna. Vieme, že veľa vecí musíme ešte zlepšiť, ťažký týždeň to potvrdil. Na mužstve bol veľký tlak. Počas prípravy sme sa s tým snažili pracovať. Ak si pozriete ďalšie výsledky, nie je jednoduché hrať, keď musíte víťaziť. Nie je jednoduché hrať pod tlakom. Prvý polčas bol jeden z najhorších v ligovej súťaži. V druhom polčase chlapci našli silu, vytvorili sme si viac šancí a hrali sme to, čo trénujeme. Máme za sebou ťažký týždeň, za šesť dní sme odohrali tri zápasy. Hráči ustáli tlak, za čo im ďakujem. V stredu v pohári sme podali výborný výkon, ale doplatili sme na nevyužité šance. Dnes sme sa dostali do top šestky a zvládli sme to, skončili sme štvrtý. Z ôsmich zápasoch sme prehrali len jeden, na Slovane. Toto je výsledok výbornej práce ľudí v trénerskom štábe a hráčov."