Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalisti Skalice sa z Dunajskej Stredy vracajú bez bodového zisku

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Baumann

Od úvodných minút bola aktívnejšia Dunajská Streda a v 11. minúte sa ujala vedenia.

Dunajská Streda 2. marca (TASR) - Domáci sa v museli museli zaobísť bež zraneného Szarku, ktorého nahradil v útoku Polievka, na pravej strany obrany zasa debutoval Srb Živkovič. Od úvodných minút bola aktívnejšia Dunajská Streda a v 11. minúte sa ujala vedenia. Po ľavej strane unikol Polievka a jeho spätnú prihrávku poslal do siete Sarr - 1:0. Už o tri minúty však mohlo byť vyrovnané, Masaryk išiel sám na bránu, ale útočník Skalice z dobrej pozície prestrelil. V 18. minúte po rohovom kope Skalice hlavičkoval Hudák a hoci Masaryk dostal loptu do brány, gól pre ofsajd neplatil. V 26. minúte Mazan vysunul Masaryka, ktorý z hranice ofsajdu išiel sám na brankára, ale Tujvel ho famóznym zákrokom vychytal.

Prvú šancu v druhom polčase si vypracovali hráči Dunajskej Stredy, v 51. minúte Pačinda dostal ideálnu prihrávku na ľavej strane, prihral pred bránu hostí, ale Polievka loptu minul. DAC sa postupne tlačil dopredu, najaktívnejší boli Brašeň a Štepanovský. V 62. minúte Pačinda zahral rohový kop, voľný Sarr však hlavičkoval vedľa brány. V 71. minúte po priamom kope Mazana hlavičkoval nad bránu Dobrotka. V závere zápasu sa nervozita vystupňovala, ale gól už nepadol.

Tomislav Marič, tréner DAC-u: "Očakávali sme ťažký zápas, vedeli sme, že Skalica má organizované mužstvo. Prvých 20 minút sme hrali dobre, mali sme aj šance a dali sme úvodný gól. Po šanci Skalice sme sa dostali z rytmu, prišlo k hre kto z koho. Nakoniec sme víťazstvo ustrážili. Skalici želám všetko dobré do budúcna. My musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na sobotňajší zápas."

Štefan Horný, tréner Skalice: "Videli sme zaujímavý zápas na ťažkom teréne. Neprišli sme sa odovzdať Dunajskej Strede. Na začiatku sme mali hluchých jedenásť minút, po inkasovanom góle sme začali hrať, mali sme aj dve tutovky. Vedeli sme, že to bude ťažké. Podali sme ale sympatický výkon."

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Skalica 1:0 (1:0)

Gól:
11. Sarr. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Michalík, Huk, V. Horváth - Mazan, Hlavatovič, Vaško, 1747 divákov

Zostavy a striedania:

DAC: Tujvel - Živkovič (57. Štepanovský), Michalík, Kwin, Davis - Brašeň, Huk (70. V. Horváth), Ljubičič, Pačinda - Sarr - Polievka (84. Asanovič)

Skalica: Krnáč - Dobrotka, Hudák, Majerník, Hlavatovič - Mazan (82. Svrček), Hillary, Hlinka, Šebesta (72. Vaško) - Jakubek (65. Ulrich), Masaryk