Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Tréner Dunga chce, aby Neymar uprednostnil olympiádu pred Copa America

Na archívnej snímke Neymar na tréningu Brazílie v piatok 19. júna 2015 v Čile. Foto: TASR/AP/Silvia Izquierdo

Neymar by chcel reprezentovať krajinu na oboch turnajoch, vedenie Barcelony mu však s najväčšou pravdepodobnosťou povolí štart len na jednom z nich.

Madrid 9. marca (TASR) - Trénera brazílskej futbalovej reprezentácie Dungu by potešilo, ak by si Neymar v prípade nutnosti vybral radšej účasť na domácich olympijských hrách v Riu de Janeiro pred turnajom Copa America. Kouč so svojím realizačným tímom odletel za krídelníkom FC Barcelona do Španielska, aby sa dohodli, pre ktoré turnaje s ním môže počítať.

Ako informuje agentúra AP, podľa Brazílskej futbalovej konfederácie je dôležité, aby s účasťou Neymara na vybraných turnajoch súhlasili obe strany. "Ak by som si mal vybrať ja, preferujem jeho účasť na olympiáde pred podujatím Copa America," uviedol Dunga pre televíziu Esporte Interativo.

Neymar by chcel reprezentovať krajinu na oboch turnajoch, vedenie Barcelony mu však s najväčšou pravdepodobnosťou povolí štart len na jednom z nich. Jeho ofenzívny kolega Lionel Messi sa už dávnejšie rozhodol, že Argentínu povedie na Copa America a olympiádu vynechá.