Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Ďurec sa na ME v krose umiestnil na 65. mieste, vyhral Francúz Schrub

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvadsaťjedenročný Michal Staník obsadil v pretekoch mužov do 23 rokov 66. miesto v konkurencii 79 bežcov.

Brusel 10. decembra (TASR) - Slovenský reprezentant Peter Ďurec obsadil v nabitej konkurencii v pretekoch mužov na ME v krose v Bruseli 65. miesto spomedzi 90 vytrvalcov. Titul si vybojoval Yann Schrub, ktorý bol vlani člen víťazného tímu Francúzska a teraz uspel aj individuálne. Ďurec na neho stratil 2:41 min, informoval Slovenský atletický zväz.

Tridsaťjedenročný Ďurec vo svojom piatom štarte na kontinentálnom krosovom šampionáte nezopakoval na náročnej trati (bežalo sa 9 km na šiestich okruhoch s dĺžkou 1,5 km) s hlbokým blatom minuloročnú 40. priečku z Turína. Počas celých pretekov sa pohyboval medzi 58. a 68. miestom.

"Brodenie sa v blate mi vôbec ´nesadlo´. Prvé kolo som síce neprepálil, ale ani sa nedalo, lebo išlo skôr o kĺzanie sa po bahne ako o beh. Na tomto povrchu som nevedel zapojiť svaly, ktoré bežne pri behu na ovále alebo na ceste zapájam. Nebolo to dobré, zakaždým som len dobiehal nejakých súperov tam, kde bolo menej blata. Akonáhle sa však objavili blatisté pasáže, tí istí súperi mi odbehli aj o 50 metrov a mohol som ich znovu dobiehať," uviedol Ďurec podľa atletika.sk.

Dvadsaťjedenročný Michal Staník obsadil v pretekoch mužov do 23 rokov 66. miesto v konkurencii 79 bežcov. Za víťazným Willom Barnicoatom z Veľkej Británie zaostal o 2:35 min. V kategórii juniorov nesklamali vo svojej premiére na ME gymnazisti Filip Jančík (55. miesto) a Alex Hulka (57. miesto). Jančík tak vyrovnal najlepšie doterajšie slovenské juniorské umiestenie Dušana Hlubockého z roku 1998.