Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Ďurica veril do poslednej chvíle, zakopnutie ho vraj mrzí

Na snímke slovenskí futbalisti počúvajú hymnu pred futbalovým kvalifikačným zápasom G-skupiny na MS 2014 do Brazílie medzi Slovenskom a Litvou 22. marca 2013 v Žiline. Zľava Martin Škrtel, Dušan Kuciak, Marek Sapara, Viktor Pečovský, Dušan Švento, Juraj Kucka, Tomáš Hubočan, Róbert Mak, Martin Jakubko, Marek Hamšík a Ján Ďurica. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Podľa slov Ďuricu sa naši od prvej minúty snažili súperovi ukázať, kto je tu doma.

Žilina 23. marca (TASR) - Snahu im nebolo možné uprieť, no na dosiahnutie trojbodovej povinnosti v kvalifikačnom dueli MS proti Litve chýbalo Slovákom futbalové umenie. Po remíze 1:1 sa postupové nádeje zverencov Stanislava Grigu a Michala Hippa scvrkli na minimum, ba v mixzóne padli z úst samotných hráčov slová o už len čestnom dohraní kvalifikačných bojov o budúcoročný šampionát v Brazílii.

"Čo sme si v šatni povedali, to sme aj na ihrisku plnili. Od prvej minúty sme chceli ukázať súperovi, kto je tu doma. Mali sme prvú šancu, potom druhú, tretiu, štvrtú... Nepotykali sme si však s koncovkou a veľmi nás mrzí, že sme stratili dôležité body," povedal pre TASR stopér Ján Ďurica. Šance, aké mali v prvom polčase Juraj Kucka a Marek Hamšík, pravidelne končievajú v sieti, no v piatkovom žilinskom súboji sa ich realizátori nepredviedli. Aj preto platilo známe nedáš-dostaneš a chybu v strede obrany pri preberaní hráčov potrestal peknou strelou Darvydas Šernas.

Opticky boli Slováci aj po inkasovanom góle lepší a pokropiť živou vodou ich mal vyrovnávajúci gól Martina Jakubka pár minút pred prestávkou, keď útočník ruského Amkaru Perm efektne zastrihal nožničkami - 1:1. Po zmene strán však domáci stereotypne dobýjali súperovu bránu, chýbala im osobnosť, ktorá by na svoje plecia vzala zodpovednosť a zavelila za tromi bodmi. Strely Dušana Šventa a "pečiatka" Kucku do žrde boli len vyústením streleckej nemohúcnosti slovenského tímu. "Na ihrisku nebolo hráča, ktorý by neveril, že nedáme gól aspoň z nejakej trmy-vrmy. Futbal nám ukázal horšiu tvár, ale taký niekedy býva. Myslím si však, že sme ako mužstvo ťahali za jeden koniec povrazu a na našej hre to bolo vidieť. Diváci si zaslúžia obdiv, že nás aj v takomto nevľúdnom počasí neustále hnali vpred. Domov asi odchádzali nešťastní, ale myslím, že sme ich výkonom potešili," myslí si Ďurica.

Podľa stopéra Lokomotivu Moskva si Slovensko prakticky zahatalo šance postúpiť na finálový turnaj MS, africké dobrodružstvo spred troch rokov sa tak podľa neho zrejme opakovať nebude. "Naše šance sú malé, navyše máme ťažké vyžrebovanie. Kým šanca existuje, pobijeme sa o ňu, ale skôr sa pokúsime dohrať kvalifikáciu so cťou."