Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Dvaja členovia tímu Force India pre nepokoje opustili Bahrajn

Servisné vozidlo tímu sa deň predtým ocitlo neďaleko incidentu v hlavnom meste Maname.

Manama 19. apríla (TASR) - Dvaja členovia tímu formuly 1 Force India sa vo štvrtok z bezpečnostných dôvodov rozhodli opustiť pred víkendovou Veľkou cenou Bahrajn. Servisné vozidlo tímu sa deň predtým ocitlo neďaleko incidentu v hlavnom meste Maname.

Automobil so štyrmi členmi tímu Force India uviazol v stredu večer v dopravnej zápche pri ceste z okruhu do hotela. Premávku zastavili demonštranti so zápalnými fľašami. V Bahrajne sú už vyše roka nepokoje a protivládne demonštrácie.

"Neboli sme terčom útoku. Mali sme iba zdržanie pre incident na ceste. Nikto z pasažierov nebol jazdcom a nikto nebol zranený," vyhlásil hovorca tímu Force India Will Hing.

Hing odmietol prezradiť mená a pozície dvoch ľudí, ktorí sa rozhodli vrátiť sa do Európy. "Boli to ľudia, pracujúci pre náš tím a slobodne sa rozhodli odcestovať naspäť domov," dodal hovorca tímu.

Organizátori Veľkej ceny v Bahrajne uviedli, že neďaleko vozidla tímu Force India dopadol Molotovov koktejl, ktorý často používajú demonštranti pri stretoch s políciou.