Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Dvojgólový Griezmann okopíroval Messiho aj LeBrona Jamesa

Hráči Barcelony Luis Suarez (vľavo) a Antoine Griezmann (vpravo). Foto: TASR/AP

Majster si napravil chuť po úvodnej prehre 0:1 z ihriska Bilbaa. Griezmann najprv na konci prvého dejstva pohotovo v páde vyrovnal na 1:1.

Barcelona 26. augusta (TASR) - Dvoma gólmi debutoval na Camp Nou v prvom domácom ligovom zápase francúzsky futbalový útočník Antoine Griezmann. Prispel tak k jasnému víťazstvu FC Barcelony 5:2 nad Betisom Sevilla v 2. kole La Ligy.

Majster si napravil chuť po úvodnej prehre 0:1 z ihriska Bilbaa. Griezmann najprv na konci prvého dejstva pohotovo v páde vyrovnal na 1:1. Krátko po začiatku druhého polčasu potom pri druhom góle napodobnil klasické zakončenie Lionela Messiho a technickou obaľovačkou ľavačkou presne k tyči dostal domácich do vedenia. Pri oslave tohto gólu zasa napodobnil hviezdu NBA LeBrona Jamesa, keď sa vrátil k fanúšikovskému sektoru a do vzduchu vyhodil farebné konfety.

"Videl som na tréningu, ako to robí Messi a pokúsil som sa ho okopírovať. Keďže mám rád rituál LeBrona, tiež som sa ho pokúsil napodobniť. Po prehre prišla dobrá reakcia. Naozaj sme chceli hrať lepšie a podarilo sa. Je to dôležité aj vzhľadom na to, koľko nám chýba zranených hráčov. Tím sa zomkol," citovala Francúza agentúra AP. Messi aj Luis Suarez sledovali duel iba z tribúny, keďže sa ešte nezotavili zo zranení.

FCB chýba aj ďalší zranený útočník Ousmane Dembele, preto ťarcha ležala na Griezmannovi. S jeho výkonom vyjadril spokojnosť tréner Kataláncov Ernesto Valverde: "Bol to pre neho veľmi dôležitý zápas. Bol mimoriadne koncentrovaný, rovnako ako aj všetci ďalší hráči mužstva." V 78. minúte nastúpil v domácom drese len 16-ročný útočník Anssumane Fati z Guiney-Bissau, ktorý sa tak stal druhým najmladším futbalistom debutujúcim za "Barcu" v La Lige.