Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Dvorský strelil dva góly a asistoval, vytvoril nový slovenský rekord

Na archívnej snímke útočník Dalibor Dvorský. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Osemnásťročný center nazbieral v prebiehajúcom ročníku OHL v 51 dueloch základnej časti 88 bodov (45+43).

Ottawa 24. marca (TASR) - Slovenský hokejista Dalibor Dvorský sa v nočnom zápase OHL dvoma presnými zásahmi a asistenciou podieľal na víťazstve Sudbury Wolves na ľade Niagary IceDogs 9:2. Svoje gólové konto v tejto sezóne navýšil na 45, čím vytvoril nový slovenský rekord v OHL. Prekonal zápis krajana Martina Chromiaka, ktorý v ročníku 2021/2022 skóroval v drese Kingston Frontenacs v kanadskej juniorskej súťaži 44-krát.

Dvorský potvrdil skvelú formu, bodoval v 14. zápase za sebou. Osemnásťročný center nazbieral v prebiehajúcom ročníku OHL v 51 dueloch základnej časti 88 bodov (45+43). Je najlepší strelec Sudbury a tretí najproduktívnejší hráč tímu.

Strelecky sa v noci na nedeľu presadil aj Martin Mišiak, ktorý gólom rozhodol o víťazstve Erie Otters nad Kitchener Rangers 4:3 po predĺžení. Stal sa prvou hviezdou duelu, zaznamenal 23. gól v sezóne. Filip Mešár v drese hostí nebodoval v štvrtom zápase za sebou.

V QMJHL strelil Peter Repčík svoj 30. gól v sezóne a pomohol Drummondvillu Voltigeurs k výhre nad Baie-Comeau Drakkar 4:2. Víťazný gól dal už v treťom zápase za sebou. Vo WHL zaznamenal asistenciu Samuel Honzek, jeho tím Vancouver Giants prehral s Kelownou Rockets 2:5.

V USHL zvíťazil Dubuque Fighting Saints nad Green Bay Gamblers aj vďaka dvom asistenciám Juraja Pekarčíka. Hosťom nestačili ani gól a asistencia Libora Nemca.