Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Cyklistické preteky s triom Slovákov sa uskutočnia napriek útokom

Na snímke zľava slovenskí cyklisti z tímu Tinkoff-Saxo Peter Sagan, Juraj Sagan a Michael Kolář Foto: TASR/Erika Ďurčová

Na Dwars door Vlaanderen by sa mali predstaviť aj traja slovenskí cyklisti v službách tímu Tinkoff Erik Baška, Michael Kolář a Juraj Sagan.

Brusel 22. marca (TASR) - Stredajšie jednodňové cyklistické preteky Dwars door Vlaanderen v Belgicku sa uskutočnia napriek krvavým teroristickým útokom, ktoré v utorok zasiahli metropolu Brusel. Informovali o tom organizátori podujatia.

"Dwars door Vlaanderen sa pôjdu podľa plánu napriek teroristickým útokom, ktoré sa v utorok ráno odohrali v Bruseli. Organizátori vyjadrujú hlboký smútok nad obeťami týchto hrozných činov. Viac informácií poskytneme v najbližšom čase," uviedli po stretnutí s políciou usporiadatelia pretekov vo vyhlásení, ktoré sprostredkovala internetová stránka cyclingweekly.co.uk.

Na Dwars door Vlaanderen by sa mali predstaviť aj traja slovenskí cyklisti v službách tímu Tinkoff Erik Baška, Michael Kolář a Juraj Sagan.

Bombové útoky sa udiali na letisku Zaventem a v bruselskom metre, pričom si podľa poslednej bilancie vyžiadali najmenej 26 mŕtvych a 136 zranených. Belgická vláda vo svojom komuniké označila výbuchy na letisku za teroristický útok spáchaný samovražedným atentátnikom. V súvislosti so smutnými udalosťami vláda zvýšila stupeň ohrozenia teroristickými útokmi na najvyšší, teda štvrtý. Hrozba útokov je podľa vlády okamžitá.