Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Džudista Randl obsadil na turnaji Grand Slamu v Moskve tretie miesto

Milan Randl Foto: TASR/AP

V Randlovej kategórii do 90 kg štartovalo 16 elitných džudistov a slovenský borec medzi nimi vydržal až takmer do finále.

Moskva 27. mája (TASR) - Cenný úspech dosiahol na turnaji Grand Slamu v Moskve slovenský džudista Milan Randl.

Už istý olympionik skončil na jednom z najprestížnejších podujatí na svete tretí spolu s Rusom Magomedom Magomedovom, keď v súboji o finále kategórie do 90 kg prehral s Grékom Iliasom Iliadisom.

Na kraji Moskvy v novom džudistickom centre Zvenigoro štartovalo dovedna 165 mužov a žien z 34 krajín a rozdelili si 154-tisíc dolárov na cenách. V Randlovej kategórii do 90 kg štartovalo 16 elitných džudistov a slovenský borec medzi nimi vydržal až takmer do finále.

V prvom kole Milan Randl zdolal mladého Švéda Joakima Dvärbyho, vlani bronzového na ME-23 v Ťumeni, na juko, v druhom Egypťana Hishama Mesbaha, bronzového na OH v Pekingu, na ippon po 2:45 min.

V treťom semifinálovom narazil v súboji o postup do finále na Gréka Iliasa Iliadisa, olympijského víťaza v Aténach a majstra sveta. Svetová jednotka si s Milanom Randlom, v rebríčku IJF 20-tym, poradila až po celých piatich minútach na waza-ari. Randl doplatil najmä na pasívnejší spôsob boja, z ktorého Grék vyťažil rozhodujúci náskok.

Po minúte oboch borcov rozhodca na tatami napomínal. Tri minúty pred koncom mal Randl aj šťastie, keď sa pred ipponom zachránil v poslednej chvíli. Na väčšiu aktivitu mu však už nezostali sily, aj keď ho klubový tréner v banskobystrickej Dukle Marek Matuszek nabádal v závere na aktívnejší spôsob.