Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Na turnaji European Open vo Varšave džudista Randl siedmy

Slovenský džudista Milan Randl. Foto: TASR/Martin Baumann

Randl doplatil na mladého, len 21-ročného Poliaka a nezískal na ňom ani jedno technické ocenenie.


Varšava 1. marca (TASR) - Slovenský džudista Milan Randl obsadil na turnaji European Open vo Varšave v hmotnosti do 90 kg 7. miesto. Vyradil ho domáci Poliak Patryk Ciechomski, keď v repasáži Randl prehral po päťminútovom boji na waza-ari.

Randl doplatil na mladého, len 21-ročného Poliaka a nezískal na ňom ani jedno technické ocenenie. Do repasáže ho poslal suverénny Kórejčan Dong Han Gwak po ippone už v druhej minúte. Dovtedy sa Randlovi darilo, postupne si poradil na ippon s Talianom Giovannim Carollom a rovnako na ippon s mladým Rusom Said Emi Žambekovom.

Vo Varšave sa predstavila až osmička slovenských reprezentantov, no okrem Randla sa neumiestnil ani jeden. V -60 vyradil Mareka Pentku v 2. kole Brazílčan Takabatake na ippon, v -66 Mateja Poliaka taktiež v 2. kole Maďar Zambori tesne na juko, v -73 Martina Zagorova už v prvom kole Turek Ceylan na ippon. Nedarilo sa ani ťažším váham, v -81 bol Petrovi Žilkovi nad sily po ippone Kirgiz Zolojev, Filip Štancel nestačil po ippone na Nemca Münnicha a cez prvý svoj zápas neprešiel v rovnakej hmotnosti ani Matúš Millichovský po prehre s Čechom Musilom na ippon. Najťažší Matej Hajas v -100 doplatil v 1. kole na ippon Kazacha Serikbajeva.