Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Slovenský džudista Matej Poliak obsadil 5.miesto na turnaji Grand Prix

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/Martin Baumann

Na súťaži v gruzínskom Tbilisi sa predstavila trojica slovenských džudistov.

Tbilisi 2. apríla (TASR) - Na turnaji Grand Prix v gruzínskom Tbilisi skončil najvyššie zo slovenskej trojice džudistov Matej Poliak. V hmotnosti do 66 kg bojoval o 3. priečku, s Brazílčanom Chibanom prehral na ippon a obsadil 5. miesto.

Pre Poliaka je to po dlhšom čase cenný výsledok, dovedna sa stretol s piatimi súpermi, z toho dvakrát prehral. Postupne zdolal Kazacha Kaltajeva s jasnou prevahou na waza-ari, na ippon po necelých dvoch minútach si poradil s Izraelčanom Šmailovom a prehral na waza-ari s Rusom Šamilovom. V repasáži si najskôr poradil s Azerbajdžancom Hajiaghalim na jediné waza-ari a o stupeň víťazov ho pripravila prehra s Chibanom, zlatým ma Panamerických hrách vlani v Havane.

O ďalší prienik medzi najlepších sa pokúšal mladý Peter Žilka v -90 a výsledkom bola 7. priečka. Žilka začal nádejne s víťazstvami nad Azerbajdžancom Rasulluom na waza-ari a nad Iráncom Rashidim na ippon. Škoda prehry s Britom Stewartom na ippon s diskvalifikáciou po hansoku-make, záverečný duel s Uzbekom Sabirovom v repasáži vyznel taktiež v prospech súpera s ipponom.

Najmenej času strávil na tatami v -100 Matej Hajas, keď ho hneď v prvom kole vyradil Šukurov z Azerbajdžanu na ippon.