Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Edmonton prehral v Nashville 0:1 po predĺžení, Marinčin nehral

Hokejisti Nashville Predators sa tešia po výhre po góle Filipa Forsberga v predĺžení zápasu zámorskej hokejovej NHL Nashville Predators - Edmonton Oilers v Nashville 27. novembra 2014. Gól švédskeho útočníka Filipa Forsberga v predĺžení rozhodol o triumfe hokejistov Nashville v jedinom dueli zámorskej NHL v noci na piatok nad Edmontonom 1:0. Čistým kontom sa v bránke víťazného tímu blysol fínsky gólman Pekka Rinne, slovenský obranca Martin Marinčin sa na súpisku "olejárov" nezmestil. Foto: TASR/AP

Gól švédskeho útočníka Filipa Forsberga v predĺžení rozhodol o triumfe hokejistov Nashville v jedinom dueli zámorskej NHL v noci na piatok nad Edmontonom 1:0.

New York 28. novembra (TASR) - Gól švédskeho útočníka Filipa Forsberga v predĺžení rozhodol o triumfe hokejistov Nashville v jedinom dueli zámorskej NHL v noci na piatok nad Edmontonom 1:0. Čistým kontom sa v bránke víťazného tímu blysol fínsky gólman Pekka Rinne, slovenský obranca Martin Marinčin sa na súpisku "olejárov" nezmestil.



Dvadsaťročný Forsberg sa strelecky presadil 65 sekúnd pred koncom nadstavenia a zaznamenal svoj desiaty gól v prebiehajúcej sezóne profiligy. Švédsky nováčik skóroval po dlhom striedaní, keď bol na ľade až minútu a 17 sekúnd. V útočnom pásme sa obtočil okolo Taylora Halla a švihom prekonal krajana Viktora Fastha. "Už som bol poriadne unavený a chcel som len poslať puk smerom na bránku. Som šťastný, že bol z toho nakoniec gól," povedal najlepší strelec Predators, ktorý je v momentálnej forme kandidátom na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika sezóny.

Rinne na začiatku predĺženia zneškodnil trestné strieľanie v podaní Jordana Eberleho a vďaka 37 úspešným zákrokom sa stal prvou hviezdou duelu. Pripísal si už 34. čisté konto v NHL. Pre Nashville to bolo tretie víťazstvo za sebou, Edmonton prehral ôsmykrát v sérii a je s odstupom na poslednom mieste tabuľky Západnej konferencie. "Sú to pre nás veľmi cenné body. Máme nahustený program, hráme každý druhý deň a je to fyzicky náročné. Keď sa víťazí, tak sa to prekonáva jednoduchšie," povedal Rinne.

"Olejári" podali dobrý výkon a boli strelecky aktívnejší. Napriek tomu neprelomili negatívnu sériu. "Ťažko sa prijíma takáto prehra, pretože chalani išli naplno a dali do toho naozaj všetko. Bol to obojstranne veľmi bojovný zápas," povedal tréner Edmontonu Dallas Eakins. Ten prišiel už v prvej tretine o útočníka Matta Hendricksa, ktorý zblokoval strelu Sheu Webera a do zápasu sa nevrátil. Na ľade bol len 42 sekúnd.



NHL - sumár:

Nashville - Edmonton 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 64. Forsberg (Josi, Weber). Brankári: Rinne - Fasth, strely na bránku: 25:37, 17.113 divákov.