Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Egypt nastúpi proti lídrovi skupiny Rusku aj so Salahom

Mohamed Salah, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zápas Ruska s Egyptom má na štadióne v Petrohrade s kapacitou 67.000 miest výkop v utorok o 20.00 SELČ, ako hlavný rozhodca ho povedie Paraguajčan Enrique Caceres.

Petrohrad 19. júna (TASR) - Futbalisti Ruska si už vo svojom druhom zápase A-skupiny môžu na domácich MS zabezpečiť osemfinálovú miestenku. Na jasný triumf 5:0 nad Saudskou Arábiou chcú nadviazať v utorňajšom dueli proti Egyptu v Petrohrade. Egypťania potrebujú po prehre s Uruguajom 0:1 zabrať naplno a veria, že im v tom pomôže aj uzdravený líder tímu Mohamed Salah.

"Víťazstvo v prvom zápase šampionátu je vždy dôležité a my sme vstup zvládli nad očakávania. Máme tri body, ale ich ziskom sa pre nás tento turnaj nekončí. Aj proti Egyptu sa chceme ukázať v čo najlepšom svetle a priblížiť sa k postupu," povedal kouč ruskej reprezentácie Stanislav Čerčesov. Jeho zverenci v prvom dueli proti neškodnému súperovi demonštrovali svoju prevahu na čele s konštruktérom Alexandrom Golovinom a dvojgólovým náhradníkom Denisom Čeryševom.

Rusi sa budú musieť zaobísť bez Alana Dzagojeva, ktorý sa zranil už v prvom polčase ouvertúry. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou potvrdilo u stredopoliara poškodenie zadného stehenného svalu a pravdepodobne sa už v základnej skupine na ihrisko nepostaví. "Mrzí ma zranenie Dzagojeva, ale poradíme si aj pri jeho absencii," zdôraznil Čerčesov, ktorého tím ukázal ofenzívnu silu aj bez hráča CSKA Moskva. V základe ho takmer s určitosťou nahradí Čeryšev.

Egypt v prvom dueli s Uruguajom siahal dlho aspoň na bod, ale na kolená ho zrazil inkasovaný gól v závere riadneho hracieho času. "Dostať gól v samom závere je kruté. Bol to z našej strany obetavý výkon, ale bez efektu. Teraz musíme ukázať svoju silu v náročnom súboji s domácim tímom," uviedol egyptský kormidelník Hector Cuper, ktorý zatiaľ neriskoval nasadenie nie úplne doliečeného Salaha. Hviezdny útočník FC Liverpool sa stále zotavuje zo zranenia ramena z finále Ligy majstrov.

V nedeľu predstavitelia Egyptskej futbalovej federácie informovali, že Salah je pripravený proti Rusom nastúpiť. "Je to pre nás veľmi dôležitý hráč a budem šťastný, keď ho budem môcť zaradiť do zostavy. V prvom zápase sme nechceli riskovať, pretože ho ešte určite budeme potrebovať v ďalšom priebehu turnaja," vysvetlil Cuper, ktorý napriek neúspechu v prvom vystúpení neplánuje robiť iné zásadné zmeny v zostave.

Zápas Ruska s Egyptom má na štadióne v Petrohrade s kapacitou 67.000 miest výkop v utorok o 20.00 SELČ, ako hlavný rozhodca ho povedie Paraguajčan Enrique Caceres. Priamy prenos vysiela RTVS na Jednotke. Ďalší duel 2. kola A-skupiny medzi Uruguajom a Saudskou Arábiou sa hrá v stredu 20. júna.


A-skupina, 2. kolo:



RUSKO - EGYPT, utorok 19. júna, 20.00 SELČ, Petrohrad (Petrohradský štadión)

hlavný rozhodca: Enrique Caceres (Parag.)

predpokladané zostavy:

Rusko: Akinfejev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov - Gazinskij, Zobnin - Samedov, Golovin, Čeryšev - Smolov

Egypt: El-Shenawy - Fathi, Gabr, Hegazi, Shafy - Hamed, Elneny, Said, Trezeguet - Salah, Mohsen



Tabuľka A-skupiny:

1. Rusko 1 1 0 0 5:0 3

2. Uruguaj 1 1 0 0 1:0 3

--------------------------------------------

3. Egypt 1 0 0 1 0:1 0

4. Saud. Arábia 1 0 0 1 0:5 0