Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

EH: Finále trojpolohovej pušky miešaných tímov bez Slovákov

Na snímke športový strelec Patrik Jány počas tlačovej konferencie k zhodnoteniu úspešného účinkovania strelcov VŠC DUKLA na majstrovstvách Európy v estónskom Tallinne a získanie miestenky na OH v Paríži 2024 (striebro vo vzduchovej puške 10 m), v Banskej Bystrici 14. marca 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Patrik Jány a Daniela Demjén Pešková obsadili v kvalifikácii dvanáste miesto so ziskom 871 bodov a na postupovú osmičku im chýbalo šesť.

Vroclav 28 júna (TASR) - Slovenskí strelci nepostúpili do finále miešaných tímov ľubovoľnej malokalibrovky 3x40 a 3x20 na III. európskych hrách. Patrik Jány a Daniela Demjén Pešková obsadili v kvalifikácii dvanáste miesto so ziskom 871 bodov a na postupovú osmičku im chýbalo šesť. Štefan Šulek a Kamila Novotná skončili na 23. priečke s 864 bodmi.

Kvalifikáciu ovládlo Rakúsko, do finále postúpili obe jeho dvojice s najlepším nástrelom. Latku na postup stanovili na 877 b Dáni. Lepšej slovenskej dvojici vyšla najhoršie streľba v stoji, Jány stratil päť a Demjén Pešková deväť bodov. Na rovnakej položke zaváhali aj Šulek a Novotná - strieborná medailistka zo vzduchovej pušky na 10 metrov prišla o päť bodov, jej kolega stratil až trinásť.