Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

V centre Gdanska napadli fanúšikov Manchestru United

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Po príchode polície sa rýchlo rozpŕchli, vyhlásil hovorca gdanskej polície Michal Sienkiewicz.

Gdansk 26. mája (TASR) - Skupinu fanúšikov anglického futbalového klubu Manchester United napadli pred vyvrcholením Európskej ligy neznámi chuligáni. Na priaznivcov "červených diablov" zaútočili najskôr v noci na stredu a neskôr aj v priebehu dňa v jednom z barov v centre poľského Gdansku, kde sa uskutoční finále európskej pohárovej súťaže číslo dva. United v ňom nastúpia proti španielskemu Villarrealu.

Médiá nepriniesli informácie o počte zranených osôb, ani o tom, či niektorý z fanúšikov skončil v nemocnici. "Na skupinu priaznivcov United zaútočilo približne 30 maskovaných chuligánov. Po príchode polície sa rýchlo rozpŕchli. Celý útok trval niekoľko desiatok sekúnd. Máme k dispozícii kamerové záznamy, odhalenie totožnosti páchateľov je len otázka času," vyhlásil hovorca gdanskej polície Michal Sienkiewicz.

Fanúšikovia oboch tímov dostali na finále EL po 2000 vstupeniek. Na štadióne môže byť prítomných vzhľadom na pandemické opatrenia maximálne 9500 ľudí. Informáciu priniesla agentúra AP.