Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Elements Resort spojil sily s X-Bionic, chce patriť medzi špičku

Ilustračné foto Foto: Elements Resort

Nový partner areálu, švajčiarska spoločnosť X-Bionic je od roku 2005 priekopníkom v technológii a dizajne, ktoré umožňujú zvyšovať športový výkon.

Mníchov 25. januára (TASR) - Čoraz populárnejší športový areál Elements Resort v Čilistove pri Šamoríne rozširuje svoju pôsobnosť. Manažment multifunkčného rezortu, ktorý na ploche viac ako 100 hektárov ponúka elitné podmienky pre profesionálny i amatérsky šport, relax a kongresovú turistiku, oznámil meno nového strategického partnera. Stala sa ním svetovo oceňovaná značka športovej technológie X-Bionic. Dohodu o spolupráci oznámili obe strany na prestížnom športovom veľtrhu ISPO 2016, ktorý sa v pondelok začal v Mníchove. Elements Resort tak po novom bude niesť názov X-Bionic Sphere.

Spojenie rýchlo napredujúcich značiek prišla do metropoly Bavorska podporiť aj Katarína Listopadová. Aktuálne najlepšia slovenská plavkyňa dostala príležitosť trénovať v šamorínskom rezorte a v príprave na OH v Rio de Janeiro ponuku využije. "Príprava mi už začala pred mesiacom. Týždenne zaplávam v bazéne 60 kilometrov, plus behanie a posilňovňa. Zo Šamorína mi ponúkli, že kedykoľvek budem potrebovať, môžem využiť ich priestory. Som rada, pretože je to unikátny komplex, nič ďalšie také na Slovensku nie je. Podmienky sú tam na špičkovej svetovej úrovni," uviedla Listopadová. V príprave pred OH chce absolvovať desať pretekov plus európsky šampionát v Londýne. "Olympiáda je už ako keby za dverami. Rada by som splnila ďalšie limity, aby som v Riu mohla štartovať vo viacerých disciplínach. Verím, že sa mi to podarí," dodala.

Rezort X-Bionic Sphere sa v Mníchove prezentoval ako pôsobisko pre profesionálnych športovcov, športových nadšencov a športovú vedu. Pýši sa rozsiahlym jazdeckým areálom na svetovej úrovni, postupne sa buduje multifunkčné športové centrum s najmodernejším vybavením pre športovcov na všetkých leveloch. Svojím komplexným prístupom, širokou ponukou, vysokou kvalitou a originálnym architektonickým riešením už teraz patrí medzi najzaujímavejšie zariadenia svojho typu vo svete. Manažment chce z rezortu vybudovať destináciu pre výkon 27 olympijských športov v profesionálnych podmienkach. Cieľom je vytvoriť ideálne miesto pre zlepšovanie výkonov športovcov z celého sveta, hrajúcich individuálne či tímové športy.

Takúto ambíciu pre TASR potvrdil aj olympijský medailista a viacnásobný majster sveta v rýchlostnej kanoistike Juraj Bača, ktorý zastáva funkciu predsedu predstavenstva X-Bionic Sphere. "Tešíme sa spolupráci s tými najlepšími a Katka Listopadová je našou najlepšou plavkyňou. Postupne by sme chceli vytvoriť tím elitných športovcov, s ktorými my budeme spolupracovať a ktorých budeme zastrešovať. Nerád by som predbiehal, verejnosť sa všetko včas dozvie," uviedol Bača. Manažment chce rezort v budúcnosti ešte rozšíriť. "Plánujeme vybudovať vodnú časť areálu na Dunaji, kde by automaticky pribudli športy ako triatlon, diaľkové plávanie, kanoistika, veslovanie a tak ďalej. Pracujeme aj na tom, aby sme zastrešili v súčastnosti otvorený 50-metrový bazén. Chceme dostať slovenské plávanie do rezortu aj v zimných mesiacoch," dodal Bača.

Nový partner areálu, švajčiarska spoločnosť X-Bionic je od roku 2005 priekopníkom v technológii a dizajne, ktoré umožňujú zvyšovať športový výkon. Experti biomechaniky, neurológovia, športoví vedci, inžinieri a dizajnéri – v X-Bionic pracuje interdisciplinárny tím, ktorý vytvára high-tech riešenia, napríklad v oblasti funkčného športového oblečenia. Za predchádzajúcich desať rokov vyhrala firma viac ako 400 medzinárodných dizajnérskych cien a trofejí za jedinečný dizajn, funkčnosť, ergonomiku a inováciu.