Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rybáriková je najvyššie nasadená hráčka na Empire Slovak Open v Trnave

Na snímke generálny sekretár STZ Igor Moška (vľavo) a zástupca riaditeľa turnaja Tomáš Boleman. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Turnaj organizuje trnavský TC Empire v spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom.

Bratislava 5. mája (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková bude najvyššie nasadenou hráčkou na nadchádzajúcich Medzinárodných majstrovstvách SR žien Empire Slovak Open (7.-15. mája v Trnave). Okrem nej sa na turnaji ITF s dotáciou 100.000 dolárov predstavia ďalšie tri hráčky z elitnej svetovej stovky rebríčka WTA - Anastasija Sevastovová z Lotyšska (86.), Zarina Dijasová z Kazachstanu (94.) a Češka Kristýna Plíšková (100.).

Rybárikovú, ktorá je aktuálnou slovenskou trojkou a v renkingu WTA jej patrí 72. priečka, doplnia v pavúku podujatia aj ďalšie krajanky. Fanúšikovia sa na dvorcoch v Trnave môžu tešiť aj na Janu Čepelovú, Kristínu Kučovú, Rebeccu Šrámkovú, Viktóriu Kužmovú či Terezu Mihalíkovú.

Turnaj organizuje trnavský TC Empire v spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom (STZ). Generálny sekretár STZ Igor Moška pre TASR povedal, že diváci uvidia aj ďalšie kvalitné hráčky. "Štvrté medzinárodné majstrovstvá Slovenska ponúknu výborný tenis. Okrem fedcupových reprezentantiek SR sa predstavia napríklad aj aktuálna víťazka turnaja WTA v Istanbule Turkyňa Cagla Büyükakcayová, Američanka Louisa Chiricová, ktorá hrá momentálne štvrťfinále v Madride. Verím však, že divákov pritiahnu aj naše mladé nádeje - juniorská víťazka Australian Open Tereza Mihalíková, skvelá juniorka Viktória Kužmová, ale aj nádejná Rebecca Šrámková z trnavskej akadémie. Určite sa bude na čo pozerať, v pavúku sú aj ďalšie známe mená. Turnaj bude mať skvelú úroveň a dovolím si povedať, že sa približuje úrovňou a obsadením aj tým slabším turnajom WTA s dotáciou 220.000 dolárov," vyjadril sa Moška.

Účastníčky hlavnej súťaže dvojhry na Empire Slovak Open v Trnave z prvej stovky svetového rebríčka WTA:

Magdaléna Rybáriková (1-SR, 72. v rebríčku WTA)
Anastasija Sevastovová (4-Lotyš., 86.)
Zarina Diyasová (2-Kazach., 94.)
Kristýna Plíšková (3-ČR, 100.)