Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Enge vyletel z trate na VC Slovenska a skončil na zvodidlách

Na snímke ťažká havária slovenského pretekára Tomáša Engeho na Lamborghini z tímu Reiter po štarte vo Veľkej cene Slovenska na profesionálnom pretekárskom okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni 23. augusta 2014. Foto: TASR/ Edmund Örzsik

Český pretekár Tomáš Enge na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni urobil vo vzduchu a na zemi so svojim Lamborghini LF II desať polobratov a skončil na zvodidlách.

Orechová Potôň 23. augusta (TASR) - Hrôzostrašne sa skončili sobotňajšie preteky automobilov Blancpain Serie v šprinte pre českého pretekára Tomáša Engeho. Na Slovakia Ringu v Orechovej Potôni v prvom kole po štarte 20-členného pretekárskeho pola, po kolízii v pravotočivej zákrute s jedným zo súperov, vyletel z trate. Vo vzduchu a na zemi urobil aj so svojim Lamborghini LF II desať polobratov a skončil na zvodidlách.

"Tomáš je po havárii v pohode, má však boľavé telo, pomliaždeniny a odreniny," povedal pre TASR po návrate z lekárskeho centra Slovák Štefan Rosina, ktorý mal práve s Engem absolvovať sobotňajšie a nedeľňajšie preteky.

"Tomáša som mal dnes v hodinových pretekoch vystriedať po 25-30 minútach a dokončiť ich. Na nedeľu sme sa dohodli, že si poradie vymeníme. Po havárii sa však pre nás preteky skončili, aj auto je značne poškodené. Smola sa na mňa neprestala lepiť. Na Slovakia Ringu som v minulých rokoch raz nie mojou vinou havaroval, inokedy som mal defekt, či technickú poruchu", dodal Rosina.

Fotogaléria: Ťažká havária na okruhu Slovakia Ring


Výsledky - Blancpain Sprint Series, kvalifikačné preteky: 1. Cesar Ramos, Laurens Vanthoor (Belgian Audi Club Team WRT, Audi R8LMS Ultra), 2. Hari Proczyk, Jeroen Bleekemolen (Grasser Racing Team, Rak., Lamborghini LF II), 3. Nico Verdonck, Maximilian Götz (HTP Motorsport, Nem., Mercedes SLS AMG G3), ... Tomáš Enge, Štefan Rosina (Reiter Engineering, Nem., Lamborghini LF II) nedokončili