Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Erik Ten Hag poprel dohady o prestupe Rashforda

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jakub Kotian

Rashford je odchovanec United, za A-tím odohral 393 zápasov, v ktorých strelil 130 gólov a pridal 74 asistencií.

Manchester 15. marca (TASR) - Anglický futbalista Marcus Rashford nenahradí Kyliana Mbappeho vo francúzskom tíme Paríž St. Germain. Tréner Erik ten Hag v piatok vyhlásil, že budúcnosť 26-ročného útočníka je v Manchestri United.

Po konci prebiehajúcej sezóny odíde Mbappe z PSG do Realu Madrid a v médiách sa začalo špekulovať o jeho náhradníkovi. Rashfordovo meno sa skloňovalo aj napriek tomu, že Angličan v lete predĺžil kontrakt s "červenými diablami" do roku 2028. "V minulej sezóne sme s ním nepodpísali niekoľkoročnú zmluvu na to, aby sme ho predali. Mal by byť súčasťou tohto projektu, takže jeho odchod pre nás nie je téma," uviedol ten Hag.

Rashford je odchovanec United, za A-tím odohral 393 zápasov, v ktorých strelil 130 gólov a pridal 74 asistencií. V minulej sezóne zaznamenal rekord kariéry 30 gólov vo všetkých súťažiach, v tomto ročníku sa v 34 dueloch presadil len sedemkrát. Pokles streleckej formy a fakt, že v januári dostal trest za návštevu nočného klubu, prispeli k dohadom o jeho odchode, útočník to však poprel: "Nie som dokonalý človek. Keď urobím chybu, budem prvý, kto sa ozve a povie, že sa musím polepšiť. Ale ak niekedy spochybníte môj záväzok voči Manchestru United, vtedy musím prehovoriť. Je to ako keby niekto spochybňoval celú moju identitu a všetko, za čím si ako človek stojím." Informácie priniesla agentúra AP.