Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Erraniová: Slovensko nie je iba Cibulková,musia nám pomôcť fanúšikovia

Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

Slovenky budú veľmi tvrdý oriešok, dodala Talianka. Podľa nej máme ešte ďalšie dve hráčky v prvej svetovej stovke rebríčka WTA - Kristínu Kučovú a Janu Čepelovú. Netreba zabúdať ani na Schmiedlovú.

Rím 19. decembra (TASR) - Talianska tenistka Sara Erraniová je v roku 2017 pripravená pomôcť fedcupovému tímu k návratu do svetovej skupiny. Pred duelom 1. kola II. svetovej skupiny proti Slovensku (11. - 12. februára na antuke vo Forli) upozornila, že tím Mateja Liptáka nie je iba o Dominike Cibulkovej.

"Ak chceme uspieť, budeme potrebovať pomoc tifosi. Slovenky budú veľmi tvrdý oriešok. Okrem Cibulkovej majú ešte ďalšie dve hráčky v prvej svetovej stovke rebríčka WTA - Kristínu Kučovú a Janu Čepelovú. Netreba zabúdať ani na Annu Karolínu Schmiedlovú, ktorá bola vlani ešte na 28. mieste na svete a zdolala ma vo finále antukového turnaja v Bukurešti," povedala Erraniová v rozhovore pre oficiálnu webovú stránku Talianskej tenisovej federácie.

Sara Erraniová.
Foto: TASR/AP


V hale PalaGalassi zažije premiéru na talianskej fedcupovej lavičke Tathiana Garbinová, ktorá vystriedala pri kormidle dlhoročného úspešného kapitána Corrada Barazzuttiho. "Tathiana bola tá správna voľba na post kapitánky. Má u hráčok rešpekt, je temperamentná a odhodlaná. Pre Taliansko je veľmi dôležité, aby novú fedcupovú éru odštartovalo víťazstvom a v apríli mohlo v baráži bojovať o návrat medzi elitnú osmičku. Verím, že s pomocou fanúšikov sa nám vo Forli proti Slovensku podarí to, čo v roku 2013 v neďalekom Rimini v dueli s USA," dodala aktuálna svetová 49-ka.