Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Eschborn-Frankfurt pre Andersena, v špurte zdolal Konrada a Fedeliho

Dánsky cyklista Soren Kragh Andersen, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný Andersen dosiahol na zvlnenej trase s dĺžkou 204 kilometrov prvý triumf po vyše dva a pol roku.

Frankfurt 1. mája (TASR) - Dánsky cyklista Sören Kragh Andersen z tímu Alpecin vyhral nedeľňajšie preteky Eschborn - Frankfurt. V záverečnom špurte si postrážil vedenie pred Rakúšanom Patrickom Konradom z Bory-Hansgrohe a Alessandrom Fedelim z Talianska (Q36,5).

Dvadsaťosemročný Andersen dosiahol na zvlnenej trase s dĺžkou 204 kilometrov prvý triumf po vyše dva a pol roku. Naposledy sa tešil v septembri 2020, keď vyhral 19. etapu Tour de France. Jeho únik sa sformoval 35 km pred cieľom na záverečnom stúpaní Mammolshain (2,3 km, 7,9 percenta). Všetko nasvedčovalo tomu, že pelotón ho dobehne, no deväťčlenná skupina len šetrila sily a následne opäť zabrala. Andersen viedol, vystihol správny okamih na útok a prišiel si po víťazstvo.



Eschborn - Frankfurt (204 km) - výsledky:



1. Sören Kragh Andersen (Dán./Alpecin) 4:51:27 h, 2. Patrick Konrad (Rak./Bora-Hansgrohe), 3. Alessandro Fedeli (Tal./Q36,5), 4. Marc Hirschi (Švaj./SAE Team Emirates), 5. Lorenzo Rota (Tal./Intermarche-Circus-Wanty), 6. Georg Steinhauser (Nem./Education–EasyPost) všetci rovnaký čas ako víťaz