Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Etická komisia FIFA potvrdila predĺženie suspendácie pre Valckeho

Jerome Valcke Foto: TASR/AP

Vyšetrovacia komora etickej komisie už v utorok odporučila deväťročný zákaz činnosti pre Valckeho.

Zürich 6. januára (TASR) - Etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) schválila predĺženie suspendácie pre bývalého generálneho sekretára Jeromea Valckeho o ďalších 45 dní. Doterajší 90-dňový trest vypršal 5. januára, nový začal plynúť v stredu.

"Adjudikatórna komora etickej komisie na čele s predsedom Hansom-Joachimom Eckertom sa rozhodla na žiadosť vyšetrovacej komory predĺžiť pánovi Jerome Valckeovi suspendáciu o ďalších 45 dní," uviedla etická komisia vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters.

Vyšetrovacia komora etickej komisie už v utorok odporučila deväťročný zákaz činnosti pre Valckeho. Okrem toho by mal bývalý vysoký funkcionár strešnej inštitúcie svetového futbalu zaplatiť pokutu 100.000 švajčiarskych frankov.

FIFA s okamžitou platnosťou zbavila Valckeho všetkých právomocí v septembri minulého roka po obvineniach z nelegálneho predaja vstupeniek na atraktívne zápasy MS 2014 v Brazílii. Päťdesiatpäťročný Francúz sa všetkým obvineniam bráni a tvrdí, že je nevinný.

V štruktúrach FIFA od mája prebiehajú radikálne čistky. Pred dvoma týždňami na ne doplatili prezident inštitúcie Sepp Blatter ako aj prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini osemročnými zákazmi činnosti. Okrem toho musí Blatter zaplatiť pokutu 50.000 švajčiarskych frankov, Platini o 30-tisíc viac.