Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

EURO 2020: Hapal má otvorený priestor v otázke zostavy

Na archívnej snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal. Foto: TASR/Martin Baumann

Deň pred duelom E-skupiny v Cardiffe pred médiami český kouč tradične zloženie základnej zostavy neprezradil, ale naznačil, že má v tomto smere otvorený veľký priestor.

Cardiff 23. marca (TASR) - Tréner slovenských futbalistov Pavel Hapal nemusí plánovať v druhom zápase kvalifikácie EURO 2020 vo Walese (nedeľa 24. marca, 15.00 SEČ) veľké zmeny v zostave v porovnaní so súbojom s Maďarskom (2:0). Zdravotný stav hráčov mu situáciu vôbec nekomplikuje a po kvalitnom výkone vo štvrtok v Trnave ani nemá mnoho dôvodov prekopať víťazné zloženie.

Deň pred duelom E-skupiny v Cardiffe pred médiami český kouč tradične zloženie základnej zostavy neprezradil, ale naznačil, že má v tomto smere otvorený veľký priestor. A možné je, že hostia vybehnú na Cardiff City Stadium v rovnakej zostave ako na ŠAM.

"Mužstvo je po zdravotnej stránke úplne v poriadku. Môžem počítať so všetkými hráčmi. V hlave mám viacero variantov zostavy. Máme priestor urobiť viacero zmien, ale je možné poslať do hry aj úplne rovnakú zostavu ako v predchádzajúcom súboji," povedal Hapal na oficiálnej predzápasovej tlačovej konferencii.

Silu súpera 49-ročný lodivod SR veľmi rešpektuje: "Wales má mnoho výborných hráčov. Hrajú agresívne a presne toto nás tu čaká. Najmä doma hrajú dobre, veľa behajú. Videl som ich zápasy a máme o nich informácie."

V sobotu z domáceho tábora prenikla správa, že hrať nebude zranený stredopoliar Aaron Ramsey. Dvadsaťosemročný hráč Arsenalu sa vrátil do Londýna po tom, ako mu nedoliečené zranenie stehna nedovolilo nastúpiť ani v stredajšom prípravnom zápase proti Trinidadu a Tobagu (1:0). Podľa Hapala tento fakt nerozhodne: "Nezaváži to. Ramsey je kvalitný hráč, ale štýl ich hry sa meniť nebude. Nepripravujeme sa zvlášť na Garetha Balea či Ramseyho, ale pripravujeme sa na celý ich tím."

Za kabínu dostal priestor pred médiami kapitán Marek Hamšík. "Nálada je po zápase s Maďarskom naozaj dobrá. Urobíme všetko, aby sme boli úspešní aj tu," uviedol Hamšík, ktorý nechcel veľmi porovnávať predchádzajúci vzájomný duel na ME 2016 vo Francúzsku, kde "draci" uspeli 2:1: "Od zápasu na EURO prešlo veľa času. Veľa sa pomenilo, či už v našom tíme alebo v tíme Walesu. Pozeráme sa dopredu na to, čo nás čaká. Bude to ťažký zápas a ťažký súper. Ich sila je nesmierna, sú dobrí fyzicky a hrajú typicky behavý anglický futbal. Najmä doma budú pred vlastnými fanúšikmi silní. Musíme sa im vyrovnať v agresivite a rýchlosti."

Zápas zverila Európska futbalová únie (UEFA) rozhodcom z Nemecka, ako hlavný ho povedie Felix Zwayer, na čiarach mu budú asistovať krajania Thorsten Schiffner a Marco Achmüller. Duel bude v priamom prenose vysielať RTVS.



2. kolo kvalifikácie EURO 2020, nedeľa 24. marca

E-skupina

Cardiff

15.00 Wales - SLOVENSKO /rozhodcovia: Felix Zwayer - Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všetci Nem.)/

predpokladaná zostava SR: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka - Rusnák, Hamšík, Mak - Duda