Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kouč futbalistov Španielska Moreno s radosťou uvoľní miesto Enriquemu

Luis Enrique, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Luis Enrique odstúpil z postu reprezentačného trénera v júni tohto roka, pretože jeho 9-ročná dcéra Xana bojovala s rakovinou kostí. Minulý týždeň zákernej chorobe podľahla.

Madrid 3. septembra (TASR) - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Robert Moreno rád prenechá svoju funkciu Luisovi Enriquemu v prípade, že by sa niekedy rozhodol pokračovať v práci pri národnom tíme. Uviedol to na utorňajšej tlačovej konferencii pred kvalifikačnými duelmi ME 2020 proti Rumunsku a Faerským ostrovom.

Luis Enrique odstúpil z postu reprezentačného trénera v júni tohto roka, pretože jeho 9-ročná dcéra Xana bojovala s rakovinou kostí. Minulý týždeň zákernej chorobe podľahla. Moreno je blízky spolupracovník Enriqueho už od roku 2011, keď pôsobil v úlohe jeho asistenta v AS Rím, Celte Vigo, FC Barcelona a naposledy aj v reprezentácii Španielska.

"Jeho návrat by každý uvítal, ale nemyslím si, že o tom teraz vôbec premýšľa. Ale keď príde čas, že sa bude chcieť vrátiť, s radosťou mu uvoľním miesto pri tíme," povedal pre španielske médiá Moreno, ktorý sa prvýkrát v úlohe hlavného kouča Španielov objavil dočasne už v marci. Enrique vtedy nemohol viesť tím v dueli s Maltou, keď sa dozvedel o ochorení dcéry. "Sú tri tlačové konferencie, ktoré by som najradšej nikdy nemal - tú pred zápasom s Maltou, ďalšiu pri mojom uvedení do funkcie a túto," dodal Moreno.

Španieli sa ako stopercentný líder F-skupiny vo štvrtok predstavia v Rumunsku, v nedeľu privítajú na domácej pôde Faerské ostrovy.