Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

EURO 2020: UEFA vyšetrí salutujúcich Turkov, hrozí im trest

UEFA, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa agentúry DPA budú o tom vo štvrtok diskutovať členovia kontrolnej, etickej i disciplinárnej komisie UEFA, zatiaľ však nie je jasné, či pristúpia aj k sankciám.

Nyon 14. októbra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) vyšetrí správanie tureckých reprezentantov, ktorí po piatkovom domácom víťazstve v kvalifikácii EURO 2020 nad Albánskom (1:0) vojenským pozdravom podporili inváziu na sever Sýrie. Podľa agentúry DPA budú o tom vo štvrtok diskutovať členovia kontrolnej, etickej i disciplinárnej komisie UEFA, zatiaľ však nie je jasné, či pristúpia aj k sankciám.

Príslušné komisie teraz zhromažďujú všetky podklady, od zainteresovaných strán si vyžiadali k danej veci stanoviská. UEFA môže potrestať samotných hráčov i Tureckú futbalovú federáciu (TFF).

Niekoľko tureckých futbalistov oslávilo víťazný gól Cenka Tosuna vojenským pozdravom, po zápase sa salutujúc odfotilo v šatni aj celé mužstvo. "Hráči vojenským pozdravom venovali toto víťazstvo vojakom, ktorí sa zúčastňujú na operácii Prameň mieru," komentovala TFF fotografiu. Tú na sociálnej sieti zverejnil aj autor víťazného piatkového gólu Tosun s popisom: "Za našu krajinu a zvlášť za ľudí, ktorí za ňu riskujú život." UEFA zakazuje a prísne trestá politické gestá počas zápasov, pripomenula DPA.