Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Zverev zdolal Shapovalova, výber Európy vedie po dvojhrách 3:0

Chorvátsky tenista Marin Čilič na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

V druhej piatkovej dvojhre sa v pražskej 02 aréne stretnú Rakúšan Dominic Thiem a Američan John Isner.

Praha 22. septembra (TASR) - Tím Európy vedie po piatkových dvojhrách na premiérovom ročníku tenisového Laver Cupu nad výberom sveta 3:0.

O prvý bod favoritov sa postaral Chorvát Marin Čilič, ktorý zvíťazil nad Američanom Francesom Tiafoem po dvoch tajbrejkoch 7:6 (3), 7:6 (0). Vedenie zvýšil Rakúšan Dominic Thiem, ktorý otočil dramatický duel s Johnom Isnerom a zdolal ho 6:7 (15), 7:6 (2), 10:7 v rozhodujúcom supertajbrejku. Tretí bod pre Európu pridal v zápase mladých nádejí Alexander Zverev, Nemec v ďalšom napínavom súboji uspel nad Kanaďanom Denisom Shapovalovom po dvoch tajbrejkoch 7:6 (3), 7:6 (5).

Ťahákom prvého dňa hviezdami nabitého podujatia bude štvorhra, v ktorej domáci Tomáš Berdych spoločne so Španielom Rafaelom Nadalom nastúpia proti austrálsko-americkému páru Nick Kyrgios, Jack Sock.

Kapitán tímu Európy je Švéd Björn Borg, výber sveta vedie Američan John McEnroe. Zápasy v piatok sa počítajú za jeden bod, v sobotu za dva, v nedeľu za tri. K celkovému prvenstvu na Laver Cupe je potrebné získať trinásť bodov, za stavu 12:12 by sa hrala rozhodujúca štvorhra.

Laver Cup - piatok:

Marin Čilič (Chor.) - Frances Tiafoe (USA) 7:6 (3), 7:6 (0)

Dominic Thiem (Rak.) - John Isner (USA) 6:7 (15), 7:6 (2), 10:7

Alexander Zverev (Nem.) - Denis Shapovalov (Kan.) 7:6 (3), 7:6 (5)