Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Európsky rekordman strieľa s TEMPEST-om

Filip Praj, 19-ročný slovenský športový strelec súťažiaci v disciplínach trap a double trap (dvojitý trap), je držiteľom 24 slovenských a jedného európskeho rekordu v športovej streľbe. Je tiež dvojnásobným majstrom Európy, vicemajstrom Európy a na majstrovstvách sveta skončil tretí. TEMPEST sa stal jeho generálnym partnerom. Foto: TEMPEST

Bratislava 3. februára (OTS) - Filip Praj, 19-ročný slovenský športový strelec súťažiaci v disciplínach trap a double trap (dvojitý trap), je držiteľom 24 slovenských a jedného európskeho rekordu v športovej streľbe. Je tiež dvojnásobným majstrom Európy, vicemajstrom Európy a na majstrovstvách sveta skončil tretí. TEMPEST sa stal jeho generálnym partnerom.

Foto: Filip Praj
Po získaných úspechoch na Slovensku a v Európe sa chcem orientovať na čo najlepší výkon aj v rámci sveta. Chuť ešte zlepšiť existujúce výsledky a priniesť na Slovensko zlato zo svetovej súťaže je obrovská. Bez partnera, akým je TEMPEST, by tento cieľ nebolo možné dosiahnuť. Ďakujem,“ komentuje partnerstvo strelec Filip Praj.

Myslíme si, že podporovať slovenské športové talenty má zmysel. Filip dokázal, že aj v mladom veku sa dajú dosiahnuť skvelé výsledky. Jeho umiestnenia na svetových súťažiach sú dôkazom i vizitkou jeho práce. Sme radi, že mu môžeme pomôcť posúvať sa ešte ďalej,“ dopĺňa Roman Kriško, obchodný riaditeľ, TEMPEST a.s.

Filip Praj strieľa z brokovej zbrane kalibru 12. Začínal s disciplínou trap a neskôr sa začal venovať aj disciplíne double trap. Táto disciplína ho oslovila svojou náročnosťou na reakcie a koncentráciu a takisto nutnosťou lepšej fyzickej prípravy. Filipove výsledky sa dostavili skoro. Už v roku 2008 získal výsledok na úrovni svetového rekordu, keď zostrelil 147 terčov zo 150 možných na majstrovstvách Slovenska. Tento výsledok ešte vylepšil v roku 2011, keď zostrelil 149 terčov zo 150 možných. Filip sa v roku 2015 plánuje zúčastniť 13 svetových a lokálnych súťaží.

Kto je Filip Praj?
Foto: Filip Praj
Filip Praj je 19-ročný slovenský športový strelec, ktorý pochádza z Trnavy a študuje na Slovenskej technickej univerzite. Súťaží v disciplínach trap a double trap a je držiteľom 24 slovenských a jedného európskeho rekordu v športovej streľbe. V disciplíne trap je vicemajstrom Európy, v disciplíne double trap je dvojnásobným majstrom Európy, a na majstrovstvách sveta v disciplíne double trap skončil tretí. Filip je tiež vedený ako držiteľ niekoľkých rekordov v tabuľkách Slovenského streleckého zväzu. Viac na https://www.facebook.com/filip.praj.sk.

O spoločnosti TEMPEST

TEMPEST je popredným poskytovateľom IT produktov a služieb s vyše dvadsaťročnou históriou pôsobenia v odvetví informačných technológií. Svojimi produktmi a službami adresuje biznis oblasti, ktoré pomáhajú zákazníkom rásť a zlepšovať obchodné výsledky. Riešenia TEMPEST-u pokrývajú automatizáciu biznisu, riadenie služieb, mobilitu, biznis analytiku, integráciu aplikácií, správu majetku, ochranu biznisu, riadenie dát a výkonnosť IT. Medzi klientov spoločnosti patria významné organizácie z odvetví telekomunikácií, financií, priemyslu, sieťových odvetví a verejnej správy. TEMPEST je firmou so spoločensky zodpovedným podnikaním a korektnou komunikáciou. Viac na www.tempest.sk/spolocenskazodpovednost.