Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Ex kapitán anglickej reprezentácie splnil sľub, moderoval v trenkách

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Gary Lineker vlani v decembri vyhlásil, že ak jeho bývalý klub Leicester City vyhrá najvyššiu futbalovú súťaž v Anglicku, vyzlečie sa v televízii do treniek.

Londýn 14. augusta (TASR) - Splnil sľub a televíznu reláciu odmoderoval v spodnom prádle. Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Gary Lineker potvrdil, že je mužom svojho slova a prvé vydanie populárnej relácie stanice BBC Match of the Day v novej sezóne Premier League moderoval oblečený iba v trenírkach.

Lineker vlani v decembri vyhlásil, že ak jeho bývalý klub Leicester City vyhrá najvyššiu futbalovú súťaž v Anglicku, vyzlečie sa v televízii do treniek. "Líšky" sa napokon senzačne stali šampiónmi Premier League, keď triumfovali s 10-bodovým náskokom pred londýnskym Arsenalom. Lineker tak v sobotu večer privítal televíznych divákov oblečený len v bielych trenírkach s logom Leicestru. Pred kamerami si udržal seriózny výraz v tvári, čo však neplatilo o dvojici jeho kolegov Alan Shearer, Ian Wright, ktorí od začiatku prenosu len ťažko zadržiavali smiech.

"Bol to jedinečný zázrak a ja som skončil v spodnom prádle. V decembri som dal hlúpy sľub a aj keď bola nulová šanca, že Leicester vyhrá titul, napokon sa tak stalo. Dnes som splnil to, čo som sľúbil" povedal Lineker, ktorý v rokoch 1978 až 1985 strelil za Leicester v 194 zápasoch 95 gólov.

Vopred avizovaná "atrakcia" pre televíznych divákov Leicestru nepomohla. Obhajcovi titulu vstup do sezóny nevyšiel, keď na ihrisku nováčika súťaže Hull City prehral 1:2.