Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

VIDEO: Exhibícia ME v krasokorčuľovaní v Bratislave je vypredaná

Z tlačovej konferencie organizačného výboru ISU majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní 2016 a oficiálneho partnera spoločnost Motor-Car Bratislava, kde predstavili 17. decembra 2015 v Bratislave flotilu automobilov pre ME 2016. Na snímke slovenský tanečný pár Lukáš Csölley a Federica Testa s maskotom šampionátu Zimkou. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Predaj lístkov naplnil optimistické očakávania organizátorov šampionátu.

Bratislava 12. januára (TASR) - Pätnásť dní pred štartom ME v krasokorčuľovaní v Bratislave sú vstupenky na záverečnú exhibíciu vypredané. V utorok o tom informovali organizátori šampionátu, podľa ktorých predaj lístkov naplnil ich optimistické očakávania.

Šéf organizačného výboru ISU ME 2016 Martin Letenay pripomenul, že napriek enormnému záujmu sa fanúšikovia ešte k vstupenkám na nedeľňajšiu exhibíciu budú môcť dostať. "Do predaja ešte uvoľníme lístky, ktoré sú momentálne blokované Medzinárodnou korčuliarskou úniou a jednotlivými federáciami a nevyužijú ich. Takže šanca ešte bude, ale je potrebné pravidelne sledovať našu oficiálnu stránku ME a stránku predajcu lístkov," zdôraznil Letenay.

Šampionát na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave sa uskutoční od 27. do 31. januára, do hlavného mesta SR zavíta celkovo 164 účastníkov z 33 krajín. "Predaj lístkov dosiahol naše optimistické predpovede. Na sobotňajšie tance na ľade sú vstupenky takmer vypredané, zostalo iba niečo viac ako sto voľných miest. Dostatok ich ešte je na štvrtkový i piatkový program, keď pôjdu svoje voľné jazdy muži a ženy, rovnako aj na stredu. Na prvý deň sme pozvali aj školy a organizované skupiny, takže aj keď nebude vypredané, štadión bude zaplnený," uviedol Letenay.



Majstrovstvá Európy odštartujú v stredu 27. januára krátkym programom žien a následným otváracím ceremoniálom. Ten ponúkne prezentáciu slovenských ľudových zvykov a krojov. "Bude to zmes tanca, spevu a hudobných nástrojov so snahou prezentovať bohatú slovenskú kultúru," načrtla spolutvorkyňa programu, niekdajšia reprezentantka a dnes trénerka krasokorčuľovania Eva Križková. Hlavnou témou ceremoniálu s aktívnou účasťou mladých krasokorčuliarov bude romantické "odčarovanie" bratislavských ME. Chýbať nebude ani maskot Zimka, dvaja fujaristi a folklórny súbor Trávniček. Slovenskú hymnu zaspieva mužský spevácky zbor.

"Nebudeme robiť počas šampionátu žiadne dopravné obmedzenia v okolí zimného štadióna. Pravidelne koordinujeme našu činnosť so zástupcami polície tak, aby sme zabezpečili plynulú dopravu a riešime aj parkovacie možnosti pre divákov. V týždni pred šampionátom ešte vydáme podrobné pokyny pre návštevníkov," dodal Letenay.

Záštitu nad európskym šampionátom prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ktorý ho osobne otvorí.