Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Trenčín zdolal Skalicu 4:3, rozhodnutie padlo až v nájazdoch

Trenčan Jakub Gašparovič (uprostred) a Skaličan Matej Bene (vpravo) v zápase 3. kola hokejovej extraligy HK Dukla Trenčín - HK 36 Skalica, 16. septembra 2014 v Trenčíne. FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Víťazný gól Trenčína zaznamenal príklepom spomedzi kruhov Lintner.

Trenčín 16. septembra (TASR) - Zápas sa začal minútou ticha za tragicky zosnulých hokejistov Miroslava Hlinku, Miroslava Kováčika a lekára hokejovej reprezentácie Vladimíra Luptáka. V úvodných minútach chybovali obe obrany, no ani jeden tím nedokázal zaváhania využiť. V 8. minúte Stloukal našiel zadovkou medzi kruhmi Vaškoviča, no tvrdý puk z hokejky skalického útočníka skončil na žŕdke Konrádovej brány. Domácim sa podarilo otvoriť skóre o minútu. V presilovej hre od modrej čiary vystrelil Kozák a jeho pokus za Lipovského chrbát usmernil Nemec – 1:0. Druhý gól mal na hokejke v polovici úvodnej tretiny Petrovický, ale vyznamenal sa gólman hostí. Šance Trenčína pokračovali. Lintnerov pokus vyrazil Lipovský pred Šišovského. Ten však trafil iba žŕdku. Komínkov drzý prienik zastavil brankárov betón. V závere mohol vyrovnať Bezúch, z otočky nedokázal namieriť presne.

Po prestávke sa obraz hry zmenil. Skaličania pridali na dôraze, za čo boli odmenení gólmi. V 24. minúte zabojoval v rohu klziska Školiak a prihrávkou našiel pred bránkou nikým nekrytého Méryho. Ten polovysokou strelou prekonal Konráda. V tých chvíľach boli hostia lepším tímom a podarilo sa im streliť aj druhý gól. V polovici zápasu spoza brány našiel Školiak Jabrockého a ten prekvapil brankára Dukly. Hostia sa však z vedenia dlho netešili. O tri minúty sa na modrej čiare zrazili dvaja Skaličania a Daniška v samostatnom nájazde nezaváhal.

V záverečnej tretine mohol misky váh na domácu stranu nakloniť Pardavý. Dve šance však spálil. V 44. minúte šiel na trestnú lavicu Méry a Dukla dvojnásobnú presilovú hru využila v jej závere. Kozákovu nevydarenú strelu zblízka dorazil do siete Šišovský. Dvojgólový náskok mal v 51. minúte na hokejke Komínek, jeho strela však zazvonila na konštrukcií brány. Skaličanom sa päť minút pred koncom podarilo vybojovať predĺženie. Druhý gól v zápase pridal Méry, keď si jeho prihrávku do vlastnej bránky nešťastne zrazil Husák. Rozhodnutie napokon padlo až v samostatných nájazdoch, kde víťazný gól Trenčína zaznamenal príklepom spomedzi kruhov Lintner.





Štefan Mega, tréner HK 36 Skalica: "Do Trenčína sme išli s tým, že by sme si chceli odniesť aspoň bod. Mužstvo korčuľovalo, hralo dobre. Prvú tretinu sme síce prehrali, no v druhej sa nám podaril obrat. Remíza bola napokon zrejme spravodlivá. Bojovali sme, všetci hrali dobre a verím, že v tom budeme pokračovať."

Branislav Jánoš, asistent trénera Dukly Trenčín: "Z našej strany je ťažké to hodnotiť. Sme radi, že sme získali aspoň dva body, prvé v tejto sezóne. Čo sa týka výkonu, s tým nie sme spokojní. Určite si to rozoberieme. Berieme tieto dva body ako dobrý odrazový mostík. Hra sa však musí radikálne zmeniť k lepšiemu. Niektorí hráči k tomu nepristúpili tak, ako mali."




Žilina prehrala s Nitrou 3:5

Zápas aktuálneho vicemajstra s posledným tímom uplynulého ročníka súťaže sa odvíjal podľa papierových predpokladov. Už po štrnástich sekundách otvoril skóre stretnutia Tománek, ktorý dorazil puk po strele Nováka do odkrytej brány. V 6. minúte Nitra vyhrávala o dva góly, keď Lelkeš na dvakrát pretlačil puk za Kosowského chrbát. Presne v polovici úvodnej tretiny sa domácim podarilo znížiť. Rýchlu akciu zakončil prudkou strelou k ľavej žrdi Šimko. V 17. minúte získali hostia výhodu presilovej hry, Henrich Ručkay našiel Stümpela a ten zvýšil opäť na rozdiel dvoch gólov.

Na začiatku prostrednej časti domáci dohrávali presilovku a po 49 sekundách Kristek po prihrávke Procházku zblízka prestrelil Lakosila. O ďalších šestnásť sekúnd však Nitra viedla 2:4, keď Stümpel tečoval Ordzovenského strelu a puk prešiel pomedzi Kosowského betóny. Poľského brankára nahradil Landsman, ktorý musel hneď po príchode na ľad zlikvidovať samostatný únik Mareka Slováka. Domáci vzápätí potvrdili pravidlo nedáš - dostaneš a Jiří Moravec už do odkrytej brány znižoval opäť na rozdiel jedného gólu. Po búrlivom úvode tempo hry ustálo, skóre sa nemenilo ani v presilovkách na jednej či druhej strane.

Vo väčšine tretieho dejstva mali optickú prevahu domáci. Dobré príležitosti si vypracovali postupne Lipovský, Procházka i Kanko, ale brankár Lakosil spoľahlivými zákrokmi udržal vedenie Nitry. V 53. minúte sa počas signalizovaného vylúčenia odrazil nastrelený puk ku Henrichovi Ručkayovi, ktorý ho pohodlne doklepol do siete. Hostia už potom zápas bezpečne doviedli do víťazného konca a pripísali si do tabuľky tri body. Žilina s výnimkou zápasu s dvadsiatkou stále nevyhrala.

Jozef Zavadil, tréner Žiliny: "Nemôžem hráčom nič vytýkať. Neboli sme výrazne slabším tímom, v niektorých fázach sme súpera dokonca prehrali. Žiaľ, šport je o chybách a my sme ich najmä v defenzíve urobili viac. Už začiatok bol na hodenie uteráku, kedy sme dostali rýchle góly. Nevyšiel nám tiež ťah s brankárom. Netvrdím, že góly išli na jeho tričko, ale keby chytal Landsman, bolo by to možno iné. Musíme pracovať na zlepšení obrannej činnosti, pretože sa nemôže stať, aby sme inkasovali tri góly z bránkoviska. Žiaľ, body chýbajú a som z toho smutný. Keď však odstránime chyby, môžeme bojovať s každým súperom."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. Zdalo sa, že strieľame góly ľahko, ale Žilina ešte ľahšie odpovedala. V polovici zápasu sme viedli len o gól a súper bol v ofenzíve nesmierne nebezpečný. Naša obrana s ním mala plné nohy a ruky práce. Hneval som sa na hráčov, že si nepomáhali. Až na konci, keď im tieklo do topánok, začali hrať zodpovedne a zápas dotiahli do víťazného konca. Boli však momenty, kedy to bolo rozkolísané a len vďaka Lakosilovi sme udržali víťazstvo."


Martin prehral s Banskou Bystricou 2:3

V úvode si prítomní pripomenuli minútou ticha úmrtia Miroslava Hlinku, Vladimíra Luptáka a Miroslava Kováčika.

Prvá tretina sa začala šancou Fujeríka, ktorý minul bránku hostí. V ďalších minútach sa hra prelievala z jednej strany na druhú. Hostia boli rýchlejší, dôraznejší a v útoku nebezpečnejší. Potvrdili to úvodným gólom z hokejky Kytnára v 8. minúte pri hre v oslabení. Na oboch stranách sa mali čo obracať brankári. V 14. minúte Galambošovu strelu z dobrej pozície obrancovia zblokovali. Potom rozhodcovia prerušili hru, lebo nespratný divák hodil na ľad sklenený pohár, ktorý sa rozbil. Rozhodcovia poslali obe mužstvá do kabín a dali vypratať južnú tribúnu odkiaľ pohár priletel. Šesť minút a 45 sekúnd sa potom dohrávalo pred druhou tretinou. Po prestávke Martin dobre nastúpil a už po 11 sekundách Varga vyrovnal pohotovou strelou z prvej. Vzápätí mal veľkú šancu Themár ale Wilkman bol na mieste. Nedáš dostaneš sa potvrdilo aj teraz. Kafkovu strelu ešte Čech chytil, ale v 19. minúte sa presadil opäť Kytnár a hostia znovu viedli.

V úvode druhej tretiny mali domáci výhodu dvoch presiloviek. Hrali však komplikovane a len Markovič sa dostal do šance, no nezdvihol puk nad betón gólmana hostí. V 34. minúte sa zapísal do listiny strelcov Galamboš, ktorý umiestnenou strelou vyrovnal na 2:2. Po góle Martin výrazne pridal, viackrát zatlačil hostí do defenzívy, ale Markovič nezužitkoval samostatný nájazd ani dve ďalšie príležitosti.

V tretej tretine sa na ľade rozpútal boj o každý puk. Obe mužstvá pozorne bránili a aj brankári boli na mieste. Najmä Čech si dobre zachytal, lebo hostia pálili z každej pozície. Bolo jasné, že kto dá gól, vyhrá. V 57. minúte sa v útočnom pásme najlepšie zorientoval M. Lunter a rozhodol. Hokejisti Banskej Bystrice si odviezli víťazstvo a tri body, domáci doplatili na nepremenené šance najmä v druhej tretine a nepomohla im ani krátka power play v závere.

Daniel Babka, tréner MHC: "Vedeli sme, že Banská Bystrica hrá poctivý hokej a nevypustí ani jeden súboj. To sa v stretnutí aj potvrdilo. Súper sa dostal dvakrát do vedenia. Za stavu 1:2 sme mali hluché chvíle, ale po vyrovnaní sme mohli rozhodnúť, doplatili sme na streleckú nemohúcnosť. V tretej tretine to bola taká prekáračka. Banská Bystrica si počkala na svoju šancu a strhla víťazstvo na svoju stranu. A tak hosťom môžem len pogratulovať k víťazstvu."

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: "Po smutnej udalosti, ktorá nás postihla v posledných dňoch, to bol pre nás ťažký zápas. Napriek tomu, že sme mali len jeden tréning, sme začali dobre. Chlapci príkladne bojovali a išli sme do vedenia. Domáci síce dvakrát vyrovnali, ale my sme pokračovali v útočnej hre, nastreľovali sme puky a dobre sme bránili. Naša chvíľa prišla tri minúty pred koncom, keď Lunter vsietil krásny tretí gól. Taktika nám vyšla a sme radi, že odchádzame z Martina s víťazstvom."


Piešťany prehrali s Košicami 1:2

Košice od začiatku tvrdili muziku a už v 3. minúte musel zasahovať Šúrek po strele priamo z buly, ale v štvrtej už bol prikrátky, keď trojica Bartoš, Jenčík, Spilár vyšachovala domácu obranu a posledný menovaný otvoril skóre stretnutia. V 11. minúte sa mohol stav zápasu opäť meniť, keď sa do prečíslenia dostala dvojica Stupka, Kolena, ale druhý menovaný na Šúreka nevyzrel. V 14. minúte konečne pohrozili aj domáci, ale Melicherčík si so Šedivého strelou poradil. V závere tretiny ešte zazvonila domáca žrď po strele Jenčíka.

Piešťany začali druhú časť aktívnejšie, z čoho vyplynulo vylúčenie Drgoňa. V následnej presilovke pálil Rais, Melicherčíkovi jeho strela vypadla a Rapáč v 25. minúte vyrovnal. "Havrani" dostali po góle krídla a po strele Šedivého neupratal puk do bránky Románek. Postupne však Košičania prebrali opäť taktovku a Šúrek musel riešiť niekoľko situácii.

V 45. minúte nevyužili domáci ďalšiu presilovku. V 48. minúte pri signalizovanom vylúčení Piešťan vystrelil cez hradbu tiel Lapšanský a tečovaný puk skončil až za Šúrekom – 1:2. Domáci sa okamžite snažili odpovedať, ale strely Raisa v sieti neskončili a Kutálkova tutovka tiež nie. Nepresadil sa ani Rapáč po Mišurovom zatiahnutí puku do útočného pásma a zadovke, a keď v záverečnej power play zachránil Melicherčík pred Hlovičom, Košice sa tešili z triumfu.

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Tak, ako v Nitre, ani v tomto zápase akoby sme v prvej tretine neboli na ľade. Nestíhali sme im pohybovo, čo sa ukázalo pri prvom góle, kedy nás rozobrali. V druhej tretine sme zlepšili pohyb a podarilo sa nám vyrovnať. Škoda gólu v záverečnej tretine, bodík za bojovnosť v záverečných dvoch tretinách sme si zaslúžili. Som sklamaný z návštevnosti."

Anton Tomko, tréner Košíc: "My sme vedeli, s čím ideme do Piešťan. Tie v poslednom zápase ukradli bod Nitre. V prvej tretine sme mali navrch, išli sme do vedenia a nevyužili sme ďalšie šance. V druhej časti sa hra rozkúskovala, pod čo sa podpísali vylúčenia a Piešťany využili presilovku na vyrovnanie. Hralo sa hore-dole a šance boli na oboch stranách. V záverečnej tretine sme dali gól. V závere pri power play sme mali šťastie, ale my sme do Piešťan išli pre víťazstvo a to sme splnili."


Zvolen vyhral nad Popradom 5:3

Stretnutie sa začalo minútou ticha za zosnulého Miroslava Hlinku.

Zápas začali lepšie hostia. Už v 2. minúte sa ocitol sám pred brankárom Šimkom Kroták, ale gól nedal. Bartečkova strela skončila tesne nad domácou bránkou. V 7. minúte delovkou od modrej dostal domácich do vedenia v presilovke Hraško. Do dvoch veľkých šancí sa dostal Sýkora, ale Šimko chytal spoľahlivo. V 18. minúte Hvila v presilovke vyrovnal.

Domácim vyšla druhá tretina, keď Bortňák zo skrumáže pretlačil puk za Kostúrov chrbát. O dve minúty už bolo 3:1. Obdžálkovu strelu poslal do siete Brabenec. Ideálnu prihrávku Bortňáka premenil na gól Škvaridlo a Puliš vybojoval pri mantineli puk a zvýšil na 5:1. V závere tretiny Kroták ani z vyloženej pozície neskóroval.

V 48. minúte poslal puk do odkrytej bránky Gapa. Po Obdržálkovej strele zazvonila opäť len tyčka súperovej bránky. Ďalší gól pridali "kamzíci" z veľkej skrumáže, keď sa presadil Sýkora. V 55. minúte nepremenil Podkonický nariadené trestné strieľanie za faul Kasíka.

Jozef Turek, tréner Zvolena: "Boli sme zaskočení prvou tretinou, mali sme slabší pohyb na ľade. V druhej sa to zmenilo, prišla šesťminútová smršť. Poprad má silné družstvo, v tretej tretine sa priblížil na rozdiel dvoch gólov, ale my sme nakoniec zápas zvládli."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Do Zvolena sme prišli vyhrať, som sklamaný. V priebehu šiestich minút štyri góly. Súpera sme prestrieľali 39:21, mali sme veľa šancí. Musím pochváliť brankára Šimka, škoda tých šiestich minút v druhej tretine."


MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 3:5 (1:3, 2:1, 0:1)


Góly: 10. J. Šimko (Kanko, Drábek), 21. Kristek (Milan Procházka, J. Kubiš), 23. J. Moravec (Milan Procházka) - 1. Tománek (Michal Novák), 6. Lelkeš (Bajtek, Piačka), 17. Stümpel (H. Ručkay, Nádašdi), 22. Stümpel (Ordzovenský), 53. H. Ručkay (Stümpel, Tománek). Rozhodovali: T. Orolín - R. Bednár, R. Gavalier, vylúčení: 5:4, navyše: Nádašdi (Nitra) 10 minät za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, striedania: 533 divákov.

MHC Mountfield (Martin) - HC'05 Banská Bystrica 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)


Góly: 14. Varga (Galamboš), 34. Galamboš (L. Klíma, Markovič) - 8. Kytnár (Handlovský), 19. Kytnár (Handlovský, Matoušek), 57. Lunter (Kytnár). Rozhodovali: Lokšík - Korba, Rovenský, vylúčení: 3:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 2500 divákov.

Trenčín – Skalica 4:3 pp a sn (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0, 1:0)


Góly: 9. Nemec (Kozák, Melichárek), 34. Daniška (Lintner), 48. Šišovský (Kozák, Melichárek), rozhodujúci samostatný nájazd Lintner – 24. Méry (Školiak, Jabrocký), 31. Jabrocký (Školiak, Méry), 55. Méry Rozhodovali: D. Konc - Výleta, Holienka, vylúčení: 1:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1492 divákov.

ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)


Góly: 25. Rapáč (Rais, Brňák) - 4. Spilár (Jenčík, Bartoš), 48. Lapšanský. Rozhodovali: Štefík, Baluška - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 2:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 864 divákov.

HKM Zvolen - HK Poprad 5:3 (1:1, 4:0, 0:2)


Góly: 7. Hraško (Chovan), 23. Hebar (Bortňák, Škvaridlo), 25. Brabenec (Obdržálek, Puliš), 27. Škvaridlo (Bortňák), 28. Puliš (Brabenec) - 18. Hvila (Bartečko, Sýkora), 48. Gapa (Suchý), 53. Sýkora (Hvila). Rozhodovali: J. Konc - Gajan, Smrek, vylúčení: 6:4, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1339 divákov.