Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

EYOF: Plavec Jablčník postúpil do finále na 400 m polohové preteky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V azerbajdžanskom Baku vytvoril nový juniorský rekord SR časom 4:31,63 minúty.

Baku 26. júla (TASR) - Slovenský plavec František Jablčník v piatkových raňajších rozplavbách na 400 m polohové preteky na 15. Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v azerbajdžanskom Baku vytvoril nový juniorský rekord SR časom 4:31,63 minúty. Vďaka tomu sa mu podarilo postúpiť do popoludňajšieho finále zo siedmeho miesta. Osobné maximum si vylepšil o 6 sekúnd. Bence Dikácz obsadil osemnástu priečku a neprebojoval sa ďalej.

Lillian Slušná sa na 50 m voľným spôsobom umiestnila 22. (26,98 s) a postúpila do semifinále. Štafeta na 4x100 m polohové preteky v zložení Patrik Folťan, Dikácz, Jablčník a Matej Daniš skončila v rozplavbách, kde jej patrila štrnásta pozícia (4:02,40 min).

Džudista Viktor Ádam prehral v osemfinále kategórie nad 90 kilogramov s Rusom Magomadovom na ippon. Dostal sa však do repasáže, kde v prvom kole zdolal Bielorusa Staravoitaua na ippon a obsadil konečné siedme miesto. Takisto Samuel Ret vo váhe 81 kg si vybojoval siedmu priečku, v osemfinále uspel nad Holanďanom Van Herkom na ippon a postúpil do štvrťfinále, v ktorom však podľahol Gruzíncovi Japaridzemu na ippon. Benjamín Matašeje (do 90 kg) prehral v osemfinále s Moldavcom Ermurachim na ippon a nepostúpil do štvrťfinále. Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).