Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Ferrari buduje nový tím, Scuderiu povedie Maurizio Arrivabene

Maurizio Arrivabene Foto: TASR/AP

Ferrari má za sebou neúspešnú sezónu.

Berlín 24. novembra (TASR) - Novým šéfom talianskej stajne F1 Ferrari sa v pondelok stal Maurizio Arrivabene, ktorý na poste nahradil Marca Mattiacciho. Ten viedol tím iba od apríla, keď vystriedal Stefana Domenicaliho.

Ferrari má za sebou neúspešnú sezónu, prvú bez víťazstva od roku 1993. Stajňa skončila v Pohári konštruktérov na štvrtom mieste za Mercedesom, Red Bullom a Williamsom.

"Rozhodli sme sa vymenovať Maurizia Arrivabeneho, pretože v tejto dobe potrebujeme človeka s dôkladným pochopením nielen Ferrari, ale aj mechanizmov a požiadaviek tohto športu," uvádza Sergio Marchionne.

"Maurizio Arrivabene bol stálym zdrojom inovatívnych nápadov zameraných na revitalizáciu Formuly 1," pokračuje prezident Ferrari.

Nový šéf Scuderie je totiž od roku 2010 členom Komisie Formuly 1, v ktorej sú aj zástupcovia sponzorov. "Jeho manažérske skúsenosti na veľmi zložitom a regulovanom trhu sú veľmi dôležité a pomôžu mu riadiť a motivovať tím," pokračoval Sergio Marchionne.

"Tiež by sme radi poďakovali Marcovi Mattiaccimu za jeho služby pre Ferrari za posledných pätnásť rokov a prajeme mu všetko dobré v jeho ďalšej činnosti," dodal Sergio Marchionne, ktorý tým naznačil, že Marco Mattiacci zrejme úplne opúšťa Ferrari.

V nasledujúcej sezóne budú za tím jazdiť opäť Kimi Räikkönen, no Fernando Alonso vystriedal štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel. Informovala agentúra dpa.