Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

FIA obhajuje dohodu s Ferrari o motoroch

Na snímke mechanici tímu Ferrari pracujú na monoposte monackého pilota formuly 1 Charlesa Leclerca počas testov pred novou sezónou F1 na okruhu Catalunya v Montmeló pri španielskej Barcelone 28. februára 2020. Foto: TASR

Sedem z desiatich tímov, ktoré nepoužívajú novú pohonnú jednotku, obvinilo Ferrari, že motor dáva jazdcom talianskeho tímu neférovú výhodu pred konkurenciou.

Paríž 5. marca (TASR) – Medzinárodná automobilová federácia obhajuje svoj postoj k pohonnej jednotke Ferrari. Nie je však úplne spokojná s tvrdeniami talianskeho tímu F1, že jeho pohonná jednotka vždy pracovala v súlade s nariadeniami. Napriek tomu uzavrela so stajňou tajnú dohodu a výsledky kontroly nezverejnila.

Sedem z desiatich tímov, ktoré nepoužívajú novú pohonnú jednotku, obvinilo Ferrari, že motor dáva jazdcom talianskeho tímu neférovú výhodu pred konkurenciou. "Medzinárodný regulátor musí konať zodpovedne v záujme transparentnosti a integrity nášho športu," napísalo v spoločnom vyhlásení v stredu sedem tímov, ktoré sa cítia poškodené.

FIA dnes zverejnila vysvetlenie, prečo prípad uzavrela. "Ani ďalšie kroky by nemuseli nevyhnutne viesť k presvedčivému záveru. Snažili sme sa vyhnúť negatívnym dôsledkom, ktoré by mohli vyvolať dlhé súdne spory s neistým výsledkom," informovala FIA. Nová sezóna F1 sa začne 15. marca Veľkou cenou Austrálie. Správu zverejnila agentúra DPA.