Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Jazdec F1 Verstappen je osobnosťou, nováčikom aj udalosťou roka

Holanďan Max Verstappen, archívne foto Foto: TASR/AP

Holanďan Max Verstappen, ktorý ako 16-ročný podpísal kontroverznú zmluvu s tímom Toro Rosso, získal v aktuálnom ročníku tri ocenenia Medzinárodnej automobilovej federácie FIA.

Londýn 5. decembra (TASR) - Nováčik v seriáli majstrovstiev sveta automobilov F1 Holanďan Max Verstappen, ktorý ako 16-ročný podpísal kontroverznú zmluvu s tímom Toro Rosso, získal v aktuálnom ročníku tri ocenenia Medzinárodnej automobilovej federácie FIA. Syna bývalého jazdca F1 Josa Verstappena vyhlásili za nováčika roka, osobnosť roka a udalosť roka.

Max Verstappen sa stal prvým jazdcom, ktorý v jednom roku získal tri ocenenia v nemajstrovskej kategórii. Osobnosť roka volia zástupcovia svetových médií zo všetkých šampionátov organizovaných pod hlavičkou FIA, vrátane rely a vytrvalostných pretekov. Nováčika roka volí komisia pilotov FIA na čele s dvojnásobným majstrom sveta automobilov F1 Brazílčanom Emersonom Fittipaldim a za Udalosť roka hlasujú fanúšikovia motorizmu na celom svete.

Ocenenia odovzdajú Maxovi Verstappenovi na slávnosti FIA koncom roka v Paríži. "Je to veľká česť vyhrať cenu Nováčik roka, v ktorej hlasuje komisia pilotov. A osobnosť roka? Neviem, prečo som vyhral, ale je príjemné vedieť, že v médiách som obľúbený," povedal pre agentúru Reuters Verstappen, ktorý v uplynulom ročníku obsadil so ziskom 48 bodov 12. miesto.