Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

F1: Hamilton sa teší na novú sezónu, chce zvýrazniť svoju dominanciu

Lewis Hamilton, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročný Brit využil prestávku medzi sezónami na regeneráciu. Sám priznal, že na nejaký čas zabudol aj na pretekársky kolotoč a nenechal si ujsť ani Super Bowl LIII.

Londýn 13. februára (TASR) - Britský jazdec Lewis Hamilton dosiahol v minulej sezóne piaty titul majstra sveta formuly 1 dve kolá pred koncom. Ovládol pritom 11 z 21 Veľkých cien. V nasledujúcom ročníku má však ešte väčšie ambície.

"Minulý rok bol skvelý, ale mám pocit, že rok 2019 bude ešte lepší. Chcem získať viac, som plný energie a pripravený bojovať o najvyššie priečky," povedal 34-ročný jazdec podľa agentúry AFP. Hamilton nedávno podpísal s Mercedesom novú zmluvu na dva roky s príjmom 40 miliónov libier za sezónu: "Teším sa na ďalšiu cestu spoločne s Mercedesom. Toto je môj siedmy rok v tíme. Energia a odhodlanie ma inšpirujú."

Tridsaťštyriročný Hamilton využil prestávku medzi sezónami na regeneráciu. Sám priznal, že na nejaký čas zabudol aj na pretekársky kolotoč a nenechal si ujsť ani Super Bowl LIII: "Kompletne som vypol. Strávil som fantastické Vianoce s rodinou, išiel som na lyžovačku, aj som surfoval," prezradil počas testovania monopostu na sezónu 2019. Tá odštartuje 17. marca v Austrálii.