Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Šéf Red Bullu Horner verí, že Formula 1 odštartuje v júli

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Šampionát F1 už s určitosťou prišiel o deväť veľkých cien v pôvodnom termíne a nepravdepodobne sa javí aj konanie pretekov vo Francúzsku.

Viedeň 16. apríla (TASR) – Riaditeľ tímu Red Bull Christian Horner je presvedčený, že odštartovať novú sezónu majstrovstiev sveta Formuly 1 v júli Veľkou cenou Rakúska je uskutočniteľnou myšlienkou. Preteky by sa mali konať 5. júla pred prázdnym hľadiskom.

Rakúska vláda obmedzila konanie verejných podujatí pre pandémiu koronavírusu do 30. júna. Horner v rozhovore pre Sky Sports News oznámil, že okruh v Spielbergu je na deň konania pretekov schopný pripraviť infraštruktúru pre preteky a splniť všetky kritériá požadované Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA).

"Myslím si, že nájdeme cestu k obnoveniu seriálu veľkých cien. Zameriame sa len na televíziu. Preteky sa budú konať s obmedzeným počtom ľudí a operatívnych pracovníkov, aspoň kým sa šampionát rozbehne," povedal Horner.

Šampionát F1 už s určitosťou prišiel o deväť veľkých cien v pôvodnom termíne a nepravdepodobne sa javí aj konanie pretekov vo Francúzsku.

"Stále veríme, že dokážeme usporiadať do konca kalendárneho roku 18 veľkých cien a bude to plnohodnotný šampionát. Čaká nás náročná výzva, preteky budú musieť nasledovať v rýchlom slede za sebou," vyhlásil šéf tímu Red Bull podľa agentúry DPA.