Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Na tréningoch F1 boli najrýchlejší jazdci Red Bullu, Perez havaroval

Mexičan Sergio Perez zo stajne Force India kráča po havárii po počas prvého tréningu pred Veľkou cenou Európy, ktorá je v poradí ôsmym podujatím tohtoročného seriálu MS F1, na okruhu v azerbajdžanskom Baku 23. júna 2017. Foto: TASR/AP

Mexičan zaváhal v najužšom mieste okruhu, kde trafil bariéru umiestnenú na pravej strane.

Baku 23. júna (TASR) - Prvý piatkový meraný tréning pred Veľkou cenou Európy, ktorá je v poradí ôsmym podujatím tohtoročného seriálu MS F1, prekvapujúco ovládli jazdci Red Bullu. Na okruhu v azerbajdžanskom Baku bol najrýchlejší Holanďan Max Verstappen, ktorý dosiahol čas 1:44,410 min. Tímový kolega Daniel Ricciardo za ním zaostal o 470 tisícin sekundy. Líder šampionátu Nemec Sebastian Vettel na Ferrari obsadil tretie miesto (+0,557), štvrtý bol Sergio Perez (Force India). Brit Lewis Hamilton skončil na piatej priečke.

Tréning museli v záverečnej fáze prerušiť po havárii Sergia Pereza. Mexičan zaváhal v najužšom mieste okruhu, kde trafil bariéru umiestnenú na pravej strane. Na trati okamžite zaviali červené vlajky. Perez vyviazol zo škaredo vyzerajúcej nehody bez zranenia, informovala agentúra DPA.

Verstappen bol najrýchlejší aj v druhom meranom tréningu časom 1:43,362 minúty. Medzi neho a tretieho Ricciarda sa dostal Fín Valtteri Bottas na Mercedese.