Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Fanúšik Blackpoolu protestoval na streche autobusu Arsenalu

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa britských médií sa neidentifikovaný fanúšik Blackpoolu vyšplhal na luxusný autobus. So skríženými nohami sedel na streche, až pokým na miesto neprišla polícia, ktorá ho zatkla.

Blackpool 5. januára (TASR) - Sobotňajší duel 3. kola anglického Pohára FA medzi futbalistami Blackpoolu a Arsenalu Londýn (0:3) mal bizarnú predohru. Fanúšik domáceho tímu zvolil netradičný protest voči majiteľom Blackpoolu, keď si sadol na strechu tímového autobusu, ktorým mali vycestovať na zápas hráči "gunners". Počas 40 minút odmietol zísť dolu a tak sa zverenci trénera Unaia Emeryho museli na štadión Bloomfield Road vydať náhradným autobusom.

Podľa britských médií sa neidentifikovaný fanúšik Blackpoolu vyšplhal na luxusný autobus pred hotelom Marriott Hotel v Prestone, v ktorom bývali hráči Arsenalu, už niekoľko hodín pred stretnutím. So skríženými nohami sedel na streche, až pokým na miesto neprišla polícia, ktorá ho zatkla. Podľa denníka Daily Mail mal byť jeho protest namierený na majiteľa Blackpoolu Owena Oystona.

Blackpool naposledy účinkoval v najvyššej anglickej súťaži Premier League v roku 2010, odvtedy sa postupne prepadol až do štvrtej divízie. V roku 2017 postúpil do tretej najvyššej súťaže. Fanúšikovia Blackpoolu pred sobotňajším zápasom protestovali pred klubovým štadiónom proti vlastníkom klubu - rodine Oystonovcov. Počas stretnutia bolo mnoho miest na štadióne prázdnych, 5000 z 9000 divákov bolo priaznivcov Arsenalu.