Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Ďalší fanúšik prišiel o život po páde z hľadiska

Georgia Dome v Atlante Foto: TASR/AP

Ide o dvadsaťročného Isaaca Grubb, ktorý prišiel o život po tom, ako spadol z hornej časti tribúny štadióna Georgia Dome v Atlante počas univerzitného duelu v americkom futbale.

Atlanta 2. septembra (TASR) - Dvadsaťročný Isaac Grubb prišiel o život po tom, ako spadol z hornej časti tribúny štadióna Georgia Dome v Atlante počas univerzitného duelu v americkom futbale. Ide už o druhú smrteľnú nehodu počas týždňa, ktorej príčinou je pád z hľadiska.

Grubb prišiel o život počas úvodného duelu sezóny medzi univerzitami z Tennessee a Severnej Karolíny (35:21). Vyšetrovateľka Laura Salmová potvrdila, že 20-ročný fanúšik zomrel v nemocnici v Atlante na následky pádu z výšky 11 metrov. Grubb počas svojho pádu zranil i ďalšieho fanúšika, sediaceho na medziposchodí. Druhého fanúšika prepustili z nemocnice po ošetrení.

Podľa hovorkyne Jennifer LeMasterovej zo spoločnosti prevádzkujúcej štadión, úvodná obhliadka polície potvrdila, že k pádu Grubba neprispeli mechanické chyby v konštrukcii stánku. "Pred ďalším duelom na našom štadióne nemusíme nič meniť v našom tradičnom prevádzkovom pláne," skonštatovala LeMasterová.

Podľa predbežného policajného vyšetrovania Grubb pred svojím vstupom na štadión konzumoval alkohol, no na štadióne už nepil. Vyšetrovatelia čakajú na oficiálne výsledky toxikológie.

Vo štvrtok večer zomrel 25-ročný Jonathan Kelly po 18-metrovom páde z pohyblivého schodiska na piatom poschodí na štadióne Reliant v Houstone počas prípravného duelu pred NFL.