Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Fanúšikova Trnavy a Slovana nebudú na derby na jednej tribúne

Fanúšikovia Trnavy, ilustračná snímka Foto: TASR/Peter Kollár

Pôvodne mali byť oba tábory na južnej tribúne.

Trnava 11. apríla (TASR) - Na sobotňajšom ostrosledovanom derby slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2012/2013 Spartak Trnava - Slovan Bratislava budú domáci fanúšikovia napokon na severnej tribúne. TASR o tom informoval klub v tlačovej správe.



"Podstatnou zmenou je premiestnenie fanúšikovského tábora andelov na severnú tribúnu. Pôvodne mali byť oba tábory na južnej tribúne. Podarilo sa to napriek tomu, že severná tribúna je už dlhšie pre rekonštrukčné práce uzavretá. O to, aby boli naši fanúšikovia na severnej tribúne sme sa snažili niekoľko dní. Napokon sa to po dohode s investorom, výlučne na derby, podarilo. Trnavský kotol tak bude definitívne na severe. Po zápase so Slovanom sa znova severná tribúna uzatvorí," uviedol v správe PR a event manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Sprístupnená však bude len polovica severnej tribúny (3000 miest), konkrétne sektor B. "Je to ten bližšie k turniketom na Športovej ulici. Práve tieto turnikety budú otvorené na vstup na severnú tribúnu. Ďalšie priestory za severnou tribúnou ostanú zatvorené, budú zabezpečené plotom. Aj touto cestou chceme požiadať fanúšikov o maximálnu spoluprácu, aby sme predišli zbytočným nepríjemnostiam," dodal Ondrejka, podľa ktorého pod severnou tribúnou bude pre fanúšikov k dispozícii bufet a toalety. Dôležitým upozornením je aj to, že na lístkoch na severnú tribúnu je označenie "južná tribúna" preto, lebo lístky boli už predtlačené skôr, v čase keď mal byť kotol na južnej tribúne.

Majitelia permanentiek na severnú tribúnu sa výlučne na tento duel vrátia z juhu na sever, permanentkári z juhu budú mať tiež svoje miesto na severe. Do predaja pôjde celkovo takmer 7-tisíc lístkov, ďalšie miesta doplnia permanentkári a voľné vstupy. Kapacita štadióna je v súčasnosti 9-tisíc divákov. "Sme presvedčení, že na derby je to dostatočný počet, očakávame totiž návštevu do sedemtisíc divákov," uviedol Ondrejka.

Sektor hostí bude na južnej tribúne, klub dal slovanistom do predaja 700 lístkov. Podľa posledných informácii je o všetky lístky záujem. Južná tribúna bude uzavretá, bude prístupný iba hosťujúci sektor. Na vrchu sektora hostí pribudlo jedno oplotenie, aby sa zamedzilo prípadnému hádzaniu predmetov na Kollárovu ulicu. V rámci bezpečnosti klub zabezpečil aj sektor G na západnej tribúne. Ten je najbližšie k sektoru hostí a častokrát sa stáva terčom napadnutia. "Polovica tohto sektoru bude uzavretá, je ohraničená plotom," doplnil PR manažér.

Vzhľadom na kontrolu sú aj na tento zápas vydané špeciálne lístky, rovnako ako tomu bolo na Košice a Myjavu. Lístky sú bez označenia presného miesta, preto bude sedenie v rámci tribúny voľné. Pre permanentkárov a majiteľov voľných vstupeniek platia pôvodné miesta. O tento počet je znížená aj kapacita štadióna, takže sa nestane nikomu, že by nemal miesto, keďže do predaja pôjde len taký počet lístkov, koľko je sedadiel.

Keďže v rámci štadióna prebiehajú búracie práce, platia rovnaké obmedzenia a vstupy ako v predošlých jarných zápasoch, s výnimkou tých, ktoré sú uvedené vyššie. "Klub urobil všetko pre hladký priebeh stretnutia. Dôkazom toho sú uvedené opatrenia a zvýšenie usporiadateľskej služby o päťnásobok," uzavrel Ondrejka.