Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Fanúšikovia Aston Villy chcú odchod majiteľa klubu Randyho Lernera

Na snímke vpravo hráč Evertonu Romelu Lukaku, dole brankár Aston Villy Brad Guzan v zápase 28. kola anglickej futbalovej Premier League Aston Villa - FC Everton 1. marca 2016. Foto: TASR/AP

Priaznivici odišli zo štadióna na protest v druhom polčase.

Londýn 2. marca (TASR) - Fanúšikovia anglického futbalového klubu Aston Villa na protest proti manažmentu v hojnom počte opustili svoje miesta v závere utorkového stretnutia proti Evertonu. Mužstvo z Birminghamu utrpelo ďalšiu prehru - už osemnástu v sezóne - a so ziskom 16 bodov mu patrí posledné miesto v tabuľke Premier League.

Priaznivici odišli zo štadióna na protest v druhom polčase. Urobili tak symbolicky v 74. minúte - klub bol založený v roku 1874. Villa v tom momente prehrávala zo súperom z Liverpoolu už 0:3 a tí, čo odišli, nevideli aspoň čestný úspech domácich, ktorý zaznamenal v 79. minúte Rudy Gestede.

Fanúšikovia vinia zo súčasného postavenia v tabuľke amerického majiteľa klubu Randyho Lernera. Počas zápasu sa v hľadisku objavilo niekoľko transparentov vyzývajúcich na jeho odchod. Aston Villa stráca na 17. miesto zaručujúce záchranu v elitnej súťaži osem bodov, do konca sezóny zostáva desať zápasov.