Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Fanúšikovia Žiliny nevycestujú na štvrťfinálové duely do Nitry

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prvé štvrťfinálové stretnutie Nitry a Žiliny je na programe v piatok 11. marca o 17.00 h.

Nitra 11. marca (TASR) - Fanúšikovia hokejového klubu MsHK Žilina nevycestujú na úvodné dva zápasy štvrťfinále play off Tipsport Ligy do Nitry. Dôvodom sú bezpečnostné opatrenia klubu spod Zobora.

Nitriansky klub vyčlenil žilinským fanúšikom sektor hostí pre 150 ľudí. Požiadavkou vedenia klubu bolo doručenie menného zoznamu žilinských fanúšikov, ktorí sa pri vstupe legitimujú občianskym preukazom.

Na vzniknutú situáciu zareagoval oficiálny fanklub Žilinčanov správou na sociálnej sieti, kde poukazuje na vopred diktované nevýhodné podmienky, limitovaný počet vstupeniek a neochotu spolupracovať.

Podľa technického manažéra nitrianskeho klubu Miroslava Eckera bol však postup pred štvrťfinálovými stretnutiami v súlade so zákonom o športe. Konanie HK Nitra odobril aj športový riaditeľ Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Roman Štamberský a riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner.

"Mrzí nás, že fanúšikovia Žiliny sa nezúčastnia na zápasoch v Nitre. Myslíme si však, že pre slušného človeka, ktorý má záujem ísť podporiť svoj klub, nemôže byť takýto postup prekážkou. Nemáme najmenší záujem brániť slušným ľuďom k vstupu na štadión," informoval HK Nitra na svojej oficiálnej webstránke.

Prvé štvrťfinálové stretnutie Nitry a Žiliny je na programe v piatok 11. marca o 17.00 h.