Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Fasel pokračuje v pozícii prezidenta IIHF

Šéf IIHF René Fasel Foto: TASR/AP

Šesťdesiatšesťročného Švajčiara zvolili aklamačne na štvrtkovom kongrese v Moskve počas prebiehajúceho svetového šampionátu.

Moskva 19. mája (TASR) - Prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) bude aj v nasledujúcom funkčnom období Rene Fasel. Šesťdesiatšesťročného Švajčiara zvolili aklamačne na štvrtkovom kongrese v Moskve počas prebiehajúceho svetového šampionátu. Hlavnými bodmi jeho programu do roku 2020 sú boj proti dopingu a rozvoj hokeja v Ázii.

Bývalý zubár stojí na čele svetového hokeja 22 rokov, po znovuzvolení neavizoval zásadné zmeny v stratégii IIHF. V nasledujúcich voľbách už pre vekové obmedzenie nebude môcť kandidovať. "Nájsť nástupcu bude jedným z mojich prioritných cieľov. Je veľmi pravdepodobné, že sa ním stane niekto z vedenia organizácie zvoleného vo štvrtok," citoval Fasela web ČT Sport.

Fasel sa pokúsi zaistiť, aby aj na ďalších zimných olympijských hrách štartovali hokejisti zo zámorskej NHL. "Dosiaľ sme vždy uspeli vďaka tomu, že sme sa dohodli s našimi partnermi. Na ZOH sa tak zúčastnili najlepší z najlepších. Chceme, aby to platilo aj v rokoch 2018 a 2022. Zatiaľ to však nevyzerá príliš dobre. Rozhodne sa až okolo januára budúceho roka. Pozitívne je, že väčšina hráčov chce prísť na ZOH," povedal prezident IIHF.