Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

VIDEO: Rusi odišli z ľadu predčasne, IIHF preskúma možnosti trestu

Na snímke veľký smútok ruských hokejistov pri pohľade na oslavujúcich Kanaďanov po finále MS v Prahe. Foto: TASR/AP

Zverenci trénera Olega Znaroka po zápase nezniesli pohľad na dekoráciu nových šampiónov a počas slávnostného ceremoniálu sa na príkaz kapitána Iľju Kovaľčuka odobrali predčasne do šatne.

Zürich 18. mája (TASR) - Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) preskúma možnosti potrestania ruskej federácie RHF za neúctivé správanie reprezentantov po finále MS 2015 v Česku. Kanaďania zdolali vo finále Rusko 6:1 a ruskí hráči opustili ľad po slávnostnom odovzdaní cien ešte pred hymnou víťazov.

"Budeme o tom diskutovať a určite prijmeme nejaké sankcie. Uvidíme, čo je možné urobiť," citoval slová prezidenta IIHF Reneho Fasela internetový portál sputniknews.com.

Zverenci trénera Olega Znaroka iba ťažko trávili drvivú finálovú prehru, po zápase nezniesli pohľad na dekoráciu nových šampiónov a počas slávnostného ceremoniálu sa na príkaz kapitána Iľju Kovaľčuka odobrali predčasne do šatne. Fasel zdôraznil, že počin ruského tímu je prehreškom voči fair play a prejavom neúcty. "Je to neprijateľné. Som veľmi sklamaný," dodal funkcionár.



Hráčom zbornej sa po prehre nechcelo ísť ani po strieborné medaily. Fasel musel na ruské hviezdy mávať, aby si prišli prevziať druhý najcennejší kov. Lenže pre zdrvených Rusov bol pohľad na oslavujúceho súpera natoľko frustrujúci, že sa vzápätí odobrali do kabíny, čo ocenili diváci piskotom. K akcii zavelil Kovaľčuk, ktorý pri dvierkach ďakoval spoluhráčom za turnaj.



Lídra tímu najprv neposlúchol Alexander Ovečkin, ktorý vedel, že takýto odchod je prejavom nedostatku rešpektu voči súperovi, na modrej čiare zostali okrem neho stáť aj ďalší šiesti hokejisti Malkin, Tichonov, Panarin, Dadonov, Kulikov a Mironov. Vydržali však iba do chvíle, keď Sidney Crosby prevzal majstrovský pohár. Potom si pre sedem "rebelov" prišiel osobne Kovaľčuk. Zatiaľčo v O2 Aréne hrala na počesť víťazov kanadská hymna, boli už všetci ruskí hráči dávno v útrobách štadióna, kde väčšina z nich ani nereagovala na žiadosti novinárov o rozhovory.