Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Faux pas nórskej televíze. Diváci prišli o rozhodujúce kilometre

Dvojnásobný majster sveta Slovák Peter Sagan (v popredí v strede) na čele pelotónu počas preteku mužov kategórie Elite na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v nórskom Bergene 24. septembra 2017. Sagan bojuje o svoj tretí dúhový dres. Foto: TASR/AP

Počas výpadku odišli všetky kamery na motocykloch a vo vzduchu, obraz vysielali iba fixné na poslednom kilometri.

Bergen 24. septembra (TASR) - Rozhodujúce momenty, od pelotónu sa oddelili Francúz Julian Alaphilippe a Talian Gianni Moscon, za nimi zvyšky hlavného pola v stíhacej jazde. Do konca pretekov s hromadným štartom na cyklistických MS v Bergene zostáva niečo vyše troch kilometrov a vtom výpadok obrazu. Diváci na Slovensku i celom svete do méty jeden kilometer pred cieľom netušili, aká je situácia na trati a či si ide vedúca dvojica po titul, alebo má šancu napríklad aj Peter Sagan.




Pre slovenského cyklistu sa to nakoniec skončilo výborne a získal tretí majstrovský titul v sérii, no faux pas nórskej televízie TV2 bolo na svete a zniesla sa na ňu veľká vlna kritiky. Za chybou mal byť podľa vyhlásenia televízie výpadok elektrickej energie na jednom z bergenských mestských kopcov Flöyen. "Mali sme pokrytie počas celých pretekov, ale výpadok elektriny na Flöyene spôsobil, že sme ho stratili. Samozrejme, je to veľmi smutné, ale existujú veci, ktoré nikdy nemôžete garantovať na 100 percent. Najdôležitejšie je, že prenos pokračoval, aj keď sme mali mať všetky kamery," uviedol pre denník Bergens Tidende tlačový manažér televízie Jan-Petter Dahl.

Počas výpadku "odišli" všetky kamery na motocykloch a vo vzduchu, obraz vysielali iba fixné na poslednom kilometri. Diváci na celom svete mohli sledovať, ako pelotón dostihol Alaphilippea a Sagan získal tretí dúhový dres za sebou.