Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

FC Barcelona zdolala Betis , ale prišla o Messiho, je zranený

Striedanie Lionela Messiho v zápase so Sevillou Foto: TASR/AP

Barcelonský útočník sa zranil pravdepodobne pri šprinte a ihrisko opustil už v 21. minúte.

Barcelona 11. novembra (TASR) - Futbalisti Espaňolu Barcelona prehrali v úvodnom nedeľňajšom stretnutí 13. kola španielskej Primera Division na domácom trávniku s FC Sevilla 1:3 a chuť víťazstva tak nepocítili už vo štvrtom dueli za sebou.

FC Barcelona zvíťazila na pôde Betisu Sevilla 4:1, no prišla o argentínskeho útočníka Lionela Messiho.

Ofenzívny futbalista Lionel Messi z FC Barcelona utrpel už v prvom polčase tretie zranenie nohy v sezóne. Katalánsky tím síce aj tak zvíťazil 4:1, ale argentínsky legionár bude mimo hru zatiaľ neurčitú dobu. Informovala agentúra AP.

Messi sa zranil v 18. minúte počas šprintu za loptou, o ktorú súperil s obrancom Betisu. Vedenie Barcelony teraz čaká na ďalšie vyšetrenia, ktoré určia aspoň približnú dobu liečby. Štvornásobný futbalista sveta okamžite pocítil, že má problémy a už v 21. minúte ho vystriedal Andres Iniesta.

"Uvidíme po pondelkových vyšetreniach. Nikdy to však nie je dobrá správa, keď váš hráč utrpel ďalšie zranenie, navyše ak ide o Lionela Messiho. Podľa môjho názoru ho už na neho pri návrate nesmieme tlačiť, pretože sa musí úplne doliečiť," povedal športový riaditeľ katalánskeho veľkoklubu Andoni Zubizarreta.

Messi v tejto sezóne už musel z vynútených dôvodov vynechať niekoľko zápasov. Najprv si počas augustového zápasu v Španielskom pohári zranil ľavý stehenný sval. V septembrovom súboji proti Almerii si zasa privodil rovnaké zranenie, ale na pravom stehennom svale.



13. kolo - sumáre:

Espaňol Barcelona - FC Sevilla 1:3 (1:2)
Góly: 24. Garcia - 3. Fazio, 10. Vitolo, 59. Bacca. ČK: 85. Sanchez (Espaňol)

Valencia - Valladolid 2:2 (1:1)
Góly: 29. Pabon, 75. Feghouli - 9. Guerra, 50. Garcia

Villarreal - Atletico Madrid 1:1 (0:1)
Góly: 79. Juanfran (vl.) - 2. Mario (vl.)

Betis Sevilla - FC 1:4 (0:2)
Góly: 90.+2 Molina (z 11m) - 35. Neymar, 37. Pedro, 63. a 79. Fabregas