Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

FC Barcelona vďaka Messimu vyhrala nad La Coruňou, dal tri góly

Lionel Messi, vľavo, v zápase o loptu s Luisom Miguelom Alfonsom z Deportivo. Foto: TASR/AP

Mali sme zápas ukončiť v prvom polčase, ale Deportivo sa najmä na domácej tráve nevzdáva.. Vyhrali sme ťažký zápas a musíme sa z dnešných chýb poučiť, povedal špílmacher Barcelony Andres Iniesta.

Madrid 21. októbra (TASR) - V divokej prestrelke futbalisti FC Barcelona vyhrali v sobotu na ihrisku Deportiva La Coruňa 5:4 v 8. kole La Ligy.

Lídra Primera Division k cennému triumfu priviedol hetrik argentínskeho útočníka Lionela Messiho, "Barca" pritom viac ako 40 minút hrala bez vylúčeného Javiera Mascherana.

Obrana Kataláncov na štadióne Riazor opäť pôsobila vetcho, ale Messi tím zachránil, pričom má v tomto ligovom ročníku na konte už 11 gólov. Pritom už v 18. minúte po góloch Jordiho Albu, Cristiana Tella a Messiho viedli hostia 3:0, no La Coruňa sa nevzdala a znížila na 2:3. Messi druhým gólom v zápase ale opäť upokojil jeho tím, domáci však opäť strelili kontaktný gól. Potom musel predčasne pod sprchy Mascherano a v 77. minúte aj v oslabení Argentínčan skompletizoval hetrik. Prestrelku zavŕšil vlastný gól Albu v 79. minúte.

"Mali sme zápas ukončiť v prvom polčase, ale Deportivo sa najmä na domácej tráve nevzdáva.. Vyhrali sme ťažký zápas a musíme sa z dnešných chýb poučiť," povedal špílmacher Barcelony Andres Iniesta.

Deportivo La Coruňa - FC Barcelona 4:5 (2:4)

Góly: 26. a 47. Pizzi (prvý z 11 m), 37. Bergantinos, 79. Alba (vlastný) - 18., 43. a 77. Messi, 3. Alba, 8. Tello, ČK: 49. Mascherano (Barcelona), 29.000 divákov.