Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Fedcupové Finále Česko - Srbsko otvorí Šafářová s Ivanovičovou

Česká tenistka Lucie Šafářová. Foto: TASR/AP

Víkendový program finále Pohára federácie v Prahe rozhodne o tom, či sa Češkám podarí titul obhájiť.

Praha 2. novembra (TASR) - Česká tenisová dvojka Lucie Šafářová a srbská jednotka Ana Ivanovičová nastúpia v sobotu o 13.30 proti sebe v úvodnej dvojhre finálového stretnutia Pohára federácie v pražskej 02 aréne. V druhom singli si na tvrdom povrchu novacrylic ultracushion zmerajú sily česká jednotka Petra Kvitová a srbská dvojka Jelena Jankovičová. Rozhodol o tom piatkový žreb v priestoroch pražskej radnice.

Nedeľňajší program otvorí o 11.00 súboj tímových jednotiek Kvitovej a Ivanovičovej, po nich by nich by sa mali predstaviť Šafářová s Jankovičovou. Do záverečnej štvorhry český kapitán Petr Pála predbežne nominoval pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, srbský kapitán Dejan Vraneš nahlásil dvojicu Bojana Jovanovská, Aleksandra Kruničová. Češky obhajujú fedcupovú trofej, vo vlaňajšom finále zvíťazili v Moskve nad domácim Ruskom 3:2. Pôjde o prvý vzájomný súboj medzi Českom a Srbskom v ére samostatnosti oboch krajín.

finále Pohára federácie:

Česko - Srbsko:

sobota 13.30 Lucie Šafářová - Ana Ivanovičová, Petra Kvitová - Jelena Jankovičová

nedeľa 11.00 Kvitová - Ivanovičová, Šafářová - Jankovičová, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká - Bojana Jovanovská, Aleksandra Kruničová