Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Federer pred zrakom svojho detského idola postúpil do 2. kola

Švajčiarsky tenista Roger Federer odvracia loptičku Austrálčanovi Marinkovi Matoševičovi v 1. kole záverečného grandslamového turnaja sezóny US Open 26. augusta 2014 v New Yorku. FOTO TASR/AP

Švajčiarsky tenista bol v detstve fanúšikom amerického basketbalistu Michaela Jordana, ktorý sledoval stretnutie z čestnej lóže.

New York 27. augusta (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer bol v detstve veľkým fanúšikom amerického basketbalistu Michaela Jordana. V utorkovom zápase 1. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open Federer zdolal naturalizovaného Austrálčana Marinka Matosevica 6:3, 6:4, 7:6 (4), dosiahol jubilejný 50. triumf na okruhu ATP v aktuálnej sezóne a postúpil do ďalších bojov. A to všetko pred zrakom svojho idola z detských čias, ktorý sledoval stretnutie z čestnej lóže.

"Keď som bol dieťa, mal som plagát s jeho fotkou vylepený nad postelou. Potešilo ma, že tu dnes bol. Bol to fenomenálny športovec," povedal na adresu Jordana 33-ročný Švajčiar. US Open 2014 je pre Federera 60. grandslamom v kariére, na kurtoch vo Flushing Meadows sa pokúsi získať svoj 18. titul na turnajoch veľkej štvorky. V utorok k tomu urobil prvý krok.

"Zápasy úvodného kola sú vždy náročné. Súper hral skutočne dobre, v dnešnej dobe už niet slabého hráča. V treťom sete ma skutočne potrápil. V tajbrejku sa mi podarilo niekoľko veľmi dobrých úderov. S postupom do druhého kola som samozrejme spokojný," dodal Federer, ktorý sa v 2. kole stretne s ďalším Austrálčanom Samom Grothom.

ichael Jordan tlieska po víťazstve Švajčiara Rogera Federera nad Austrálčanom Marinkom Matoševičom v 1. kole záverečného grandslamového turnaja sezóny US Open 26. augusta 2014 v New Yorku.
FOTO TASR/AP